Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Dumbrăvița nu a putut face o minune în returul finalei Superligii feminine de tenis de masă, adjudecată anul acesta de tânăra echipă a Farului Constanța. Constănțencele au devenit campioane cu un nou succes cu 5-4, după 5-2 la malul mării, dar știam că nimeni nu le mai putea lu auarul după deja al patrulea meci jucat în Polivalenta din Dumbrăvița. 

Dumbrăvița a început bine, cu succes obținut de Andreea Zanfir în fața cadetei Elena Zaharia după 3-2 (8-11, 11-7, 12-10, 6-11, 11-9). Mihaela Dospina a cedat însă cu Alina Zaharia, la scorul de 3-1 (12-10, 12-14, 11-3, 11-9) și situația s-a egalat. Anamaria Sebe, antrenoarea secundă a Farului, a bătut-o pe sârboaică Izabela Lupulesku cu 3-0 (11-9, 11-8, 13-11) și la acest scor, doar setaverajul o mai putea salva pe Dumbrăvița. După ce a avut 2-0, Zanfir a pierdut însă cu Alina Zaharia cu 3-2 (7-11, 8-11, 12-10, 11-9, 11-8), după cinci mingi de meci pierdute de constănțeancă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ulterior, meciurile rămase au fost fără mize, deoarece cu trei victorii, Farul era deja campioană. Nicoleta Husar consideră căși argintul după patru medalii de aur e un rezultat bun. ”S-a putut vedea încă din primele puncte ale Andreei Zanfir. A început cu o ușoară ezitare, după care și-a revenit. Apoi a urmat Mihaela Dospina cu apărătoarea Alina Zaharia, care știe întotdeauna să lupte la masă și cu profilul ei de joc incomodează mulți jucători. Fetele mele au avut probleme cu jucătoarele defensivă, am văzut asta pe parcursul campionatului. Zaharia a fost mai montată. După care, a urmat Izabela, care după cum a jucat și la Constanța, văd că nu a reușit să treacă de acest moment dificil. Poate are un mic complex contra Anamariei Sebe, veterana echipei din Constanța. A urmat Andreea Zanfir, care după 2-0 a pierdut cu 3-2. Așa este în sport, unul pierde, unul câștigă. Cred că nu trebuie să dăm în cap sportivilor. Suntem vicecampioane, după patru ani în care am obținut supremația. Sperăm ca pe viitor să întărim mai bine echipa. Eu zic că am pierdut finala Constanța, care putea fi un 5-4 sau 5-3 măcar”,a declarat antrenoarea Dumbrăviței.

Viorel Filimon a punctat și el că finala s-a decis în turul de la Constanța. ”Era un meci disputat, au fost meciuri disputate și la Constanța. Am avut și puțină șansă, fetele și-au dorit mult. Acum știau că trebuie să câștige două meciuri. Poate și de aici s-a ajuns la teamă și presiune. Și dacă Zaharia lua două seturi, era suficient pentru locul întâi. Noi am început acest campionat cu o echipă tânără, cu două cadete, care au jucat tot timpul, în afară de ultimele două meciuri, când a jucat antrenoarea-jucătoare Sebe. Au obținut de fiecare dată victorie la primul om al echipei de la Dumbrăvița, suficient pentru a asigura încrederea fetelor mai tinere. E un rezultat deosebit, având în vedere că cele două cadete vor reprezenta România la Europenele de la Cluj. Sperăm că vor obține medalii în continuare. Ideea nostră s-a materializat, munca întregului colectiv de la Constanța. Noi întotdeauna am fost acolo aproape, acum doi ani au fost acele neînțelegeri cu Samara. Am mers apoi cu o echipă de junioare, acum am spus că nu avem ce pierde. Și iată că rezultatul a  fost bun pentru noi. Titlul s-a decis la Constanța, era simplu să câștigăm două meciuri”, a punctat antrenorul Constanței și al echipei naționale a României.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.