Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana olimpică de la Jocurile Olimpice de la Beking din 2008, Alina Dumitru, a venit în Banat pentru a inspira micile judoka din Banat. Sportiva, acum antrenoare, a fost invitată de onoare înainte de competiția Judo European Champion Club Cup U15, organizată de clubul Judo Phoenix, în comuna Moșnița Nouă.

Concursul este o premieră de acest gen la categoria U15. Pe lângă reprezentanta României, cu fetițe de la Judo Phoenix, vor participa selecționate ale Germaniei, cu fete de la două cluburi de top, Serbiei și Ungariei. Au fost invitată și o echipă din Republica Moldova, care însă a abandonat. Fiecare club va lupta cu fiecare, la opt categorii de greutate, de 32 de kg, la +57, iar ulterior, conform punctajelor, vor fi lupte în finală. ”Mâine se va întâmpla o premieră. Am ales această categorie de vârstă pentru a salva generația U15. Este o vârstă critică, la care copiii se lasă de sport”, a precizat antrenorul și fondatorului clubului Judo Phoenix, Laurențiu Jurca.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alina Dumitru a venit să le vorbească fetițelor și a povestit că la 14 ani, era o judoka stângace, devenită campioană olimpică. ”Eu m-am apucat de judo la 12 ani. La început de drum eram stângace, nu prea înțelegeam judo-ul. Nu îmi ieșea nicicum, până am fost în primul cantonament la Băile Herculane. Acolo pot să zic că mi s-a schimbat toată viața și am început să înțeleg judo-ul. Pe mine nu m-a făcut nimeni să renunț. Aveam prieteni care îmi spuneau de ce mă tot duc la sport, să merg cu ei la distracții, că mă duc acolo să mă accidentez. Eu aveam 22 de kg când m-am apucat de judo, am vrut să mă întăresc fizic și psihic. Nimic nu m-a făcut să renunț. Am vrut să le demonstrez că din fetița aia mică pot ajunge o mare campioană. Am avut și talent, pentru că mulți mi-au zis că eram foarte talentată, dar am fost și ambițioasă”, a povestit Alina Dumitru.

Competiția de la Moșnița va fi urmată și de altele, în aceeași formulă, programate anul viitor, în România și Germania. Echipa învingătoare primește 1000 de euro, locul doi, 700 de euro, iar celelalte două clasate primesc câte 400 de euro.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.