Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Dumbrăvița s-a impus cu 5-4, după mai mult de trei ore de joc, cu Farul Constanța, în turul finalei Superligii. A fost nevoie ca în Sala Polivalentă din Dumbrăvița să se joace toate cele nouă dispute pentru ca bănățencele să ajungă la cinci victorii. Ultimul meci, dintre Andreea Zanfir și Anamaria Sebe a fost o adevărată ”remontada” a jucătoarei antrenată de Nicoleta Husar.

În primul meci, Zanfir a pierdut cu 3-0 în fața Elenei Zaharia, sportiva foarte talentată de numai 14 ani a clubului dobrogean. A urmat un succes cu 3-1 al Izabelei Lupulesku în fața Anamariei Sebe, pentru ca Mihaela Dospina să piardă cu 3-0 în fața Alinei Zaharia și Farul să aibă din nou avantaj. Lupulesku a câștigat cu 3-2 cu Elena Zaharia, iar apoi, Andreea Zanfir a câștigat cu 3-0 cu Alina Zaharia, astfel încât scorul a devenit 3-2. Dospina a pierdut însă cu 3-1 cu Sebe, iar Lupulesku a cedat cu 3-0 cu Alina Zaharia, neașteptat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Surpriza plăcută a gazdelor a fost victoria Mihaelei Dospina, cu 3-0 cu Elena Zaharia, și a fost din nou egalitate. Astfel, s-a ajuns în meci decisiv. Andreea Zanfir a fost condusă cu 2-0 de Anamaria Sebe la seturi, iar în cel de-al treilea, constănțeanca avea 8-4, însă slătineanca legitimată la Dumbrăvița a a avut o revenire senzațională și a întors nu numai setul, ci și emciul, adjudevat cu 3-2. Astfel, Dumbrăvița are 5-4, un avantaj ce le impune un alt succes în deplasare la Constanța.

Nicoleta Husar a precizat că pune accent pe partea mentală a jucătoarelor sale. ”A fost, cred, pentru toată lumea, un gram de emoție. Și la sportivi, și la antrenorul care se gândește ce poate să facă până în ultima clipă. Meciul a fost foarte strâns, la un moment dat la 3-3, când noi sperăm că se face 4-3 în favoarea noastră, nu a fost să fie. La ultimul meci când Ana Sebe conducea cu 8-2 și era 2-0 și s-a răsturnat scorul în final pentru noi, am adus această victorie, care nu înseamnă încă foarte mult. Sigur, cântărește pentru retur, dar știm cât de mult va conta și evoluția de la Constanța. Bineînțeles, va trebui să vedem cum putem recupera sportivele, pentru că după cum s-a văzut jucătoarele numărul unu din ambele echipe au dat semne de oboseală și la final au decis jucătoarele numărul doi din echipă. Întotdeauna ai presiunea mare asupra ta. Eu am mizat foarte mult pe parte mentală, nu atât pe tehnică, tactică. În momentele acestea trebuie să știi să gestionezi bine sportivul, pentru că se vede că uneori se agită, devine mai nervos, Și atunci trebuie să încerci să-l stăpânești și să faci în așa fel încât aceste gânduri să și le lase deoparte și să se concentreze pe parte tactică. Pentru că la un moment nu vizualizau ce trebui să joace și dădeau în partea unde adversarul dădea mai bine. Ne vom strădui să câștigăm la Constanța, mai ales că am jucat cu ele și anul trecut. Fetele au dovedit că își doresc acest rezultat pozitiv. Eu sunt omul care speră până în ultima clipă, pentru că și adversarul simte momentele de nervozitate”, a declarat antrenoarea Dumbrăviței.

Andreea Zanfir a punctat că momentul psihologic a fost meciul 6, dintre sora sa geamănă și Sebe, când Farul a egalat la 3-3, deși Dumbrăvița se aștepta să se desprindă la 4-2. ”Nu este exact ceea ce ne așteptam noi. Voiam să fie ceva mai lejer acasă la noi ținând cont că returul finalei va avea loc vineri la Constanța. Sperăm și acolo să fim cu o gândire pozitivă, să nu mai avem emoțiile și stresul pe care le-am avut astăzi în partide. Cred că meciul important a fost cel dintre sora mea Andreea și Anamaria Sebe. După aceea, nu am înțeles ce s-a întâmplat cu Iza de nu s-a regăsit la masă. A fost 4-4 și pot să spun că ultimul meci nici nu mă mai așteptam să-l câștig la scorul de 4-4, 2-0 și 8-2 pentru Ana. Mă tot uitam cu ochi pe tabelă, nu simțeam jocul și mă tot gândeam să fiu un pic mai agresivă în joc. Mai aruncam câte un ochi la doamna Nicoleta. Am fost cu gândul și psihicul, doar acolo la masă, am spus că nu mai am ce să pierd, scorul va fi oricum 5-4 noi sau ele. M-am motivat foarte mult, eu sunt o fire foarte pozitivă, mă încurajez singură în subconștientul meu și poate că acest lucru mă face să fiu mai puternică și mai luptătoare. Campionatul se decide acolo, noi sperăm să fie a cincea victorie pentru noi”, a precizat Andreea Zanfir.

Viorel Filimon a precizat că prioritatea Farului este să le crească pe surorile Zaharia, nu neapărat titlul național în Superliga feminină. ”Un rezultat normal. Fiecare a avut șansa să câștige mai detașat. Urmează returul peste două zile, nu e nicio problema. În tenis de masă, s-a câștigat campionatul mondial set cu 10-0. Nu e nicio problemă, nu ne facem nicio grijă. Pentru noi, ideea a fost să joace. Ca și anul trecut, ne interesează rezultatul celor mici pentru Campionatele Europene. Nu ne pasionează neapărat să câștigăm acest campionat, pentru că oricum mai departe nu ne ducem, ci pur și simplu ne interesează ce joacă fetele pentru Campionatele Europene. Și Alina și Elena nu trebuiau să piardă două meciuri 3-0”, a punctat antrenorul Farului.

Returul se joacă vineri, la Constanța.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.