Timișoara va deveni un punct important pe harta competițiilor de ciclism pe șosea din România în luna iunie, cu o competiție spectaculoasă. Ajunsă la a doua ediție, Cupa Timișoara organizată de clubul ACS Ciclism Dumbrăvița promite momente inedite, atât pentru concurenți, dar și pentru spectatori.

Competiția din 11 iunie se adreasează atât cicliștilor profesioniști, unde sunt așteptați campionii României, dar și amatorilor și copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani. Traseul urban va fi în jurul Iulius Mall, o zonă foarte circulată și frecventată a Timișoarei. Organizatorii au inclus în traseu și parcarea subterană a complexului comercial, pentru un plus de spectaculozitate. Cursa adulților se va desfăura pe formatul Criterium, cu o cursă de o oră, iar la desemnarea câștigătorilor se va ține cont de numărul de ture parcurse și de timpul obținut.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Adulții vor începe competiția la ora 9. Iată traseul: startul  pe strada Aristide Demetriade nr. 1 (parcarea exterioară Iulius Mall, scări rulante), se va intra în parcarea subterană Iulius Mall parcurgându-se ambele nivele, ieşire pe calea Sever Bocu în direcția Bulevardul Antenei, de pe care se virează la dreapta în parcarea exterioară și se revine pe strada Aristide Demetriade. De la ora 11, va începe competiția deschisă copiilor, care va avea loc în parcarea exterioară Iulius Mall.

Atât adulții, cât și cei mici, vor beneficia de un program de încălzire antrenant înainte de start, cu partenerii de la World Class. ”Cu siguranță fiecare dintre noi își mai amintește cum a învățat să pedaleze și ce satisfacție a avut atunci când a câștigat o întrecere pe biciclete. Noi dorim să ni se alăture copiii dornici de distracție pe două roți, ca mai târziu pe unii dintre ei să îi regăsim chiar la profesioniști”, a declarat Alexandru Popa, vicepreședintele ACS Ciclism Dumbrăvița.

Fondul de premiere este de 6000 de lei. Copii și profesioniștii nu vor plăti taxe de înscriere, iar amatori au de plătit 20 de lei. Numărul de aprticipanți e limitat la 200 de persoane, iar înscrisrile se fac pe site-ul raceday.ro. Pachetele de concurs vor putea fi ridicate vineir și sâmbătă, 9-10 iunie, de la magazinul Hervis din mall. Evenimentul susține inițiativele Win4Youth de strângere de fonduri pentru fundatiile ce susțin copiii abandonați, orfani sau bolnavi și ajută familiile ce provin din comunități dezavantajate.

ACS Ciclism Dumbrăvița va mai avea trei competiții importante organizate anul acesta. Este vorba de Cupa Max Aușnit pe șosea de la Lugoj, în 29-30 iulie, Herneacova XCO – MTB, în 6 august și Cupa Pădurea Verde – MTB, 27 august. Clubul sportiv este centrat pe susţinerea performanţei in ciclism, atragerea copiilor şi tineretului către practicarea sportului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.