Joma - JSport.roJSport.ro

Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș a reușit să atingă culmi înalte ale penibilului după ce a avut nevoie de peste o lună de zile pentru a întocmi topul sportivilor pe anul 2019. Instituția, una despre a căreia utilitate începem să ne îndoim serios, a trimis doar topul olimpic individual în după-amiaza zilei de 20 ianuarie. Și bineînțeles, sportivii din Timiș nu au primit nici măcar o diplomă pentru performanțele lor. 

Dacă alte direcții din țară au avut topurile trimise presei cu zile bune înainte de Crăciun, ei bine, DJTS Timiș a avut nevoie să ajungem la Boboteaza pe rit vechi pentru a trimite o listă de zece nume. Topul neolimpic nu a mai fost efectuat, la fel, nici topul la sporturi de echipă sau la echipe, la sporturi individuale. De asemenea, direcția nu a făcut nicio gală de premiere a sportivilor. În județe precum Mehedinți sau Vâlcea, aceste gale s-au făcut low-cost, cu înmânări de diplome la sediul direcțiilor, în contextul în care nu au existat finanțări. Dar măcar oamenii au făcut cât au putut, ceea ce nu putem spune de DJTS Timiș, instituție condusă acum de interimara Loredana Ianculovici.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun sportiv în 2019 a fost tot canotorul Alexandru Danciu (foto), de la CSM Timișoara, declarat și sportivul anului în 2018. Canotorul născut în Petroșani e unul dintre sportivii de perspectivă ai țării într-un sport în care România mai contează. Pe locul doi o regăsim pe Cristina Bălan, atleta de la CS Athletics Timișoara. Pe locurile 3 și 4 regăsim doi atleți care nu sunt din zonă, dar care erau legitimați și la CSM Timișoara, în contextul în care la atletism se practică dubla legitimare: Robert Parge și Vlad Dulcescu. Pe 5 este Daniel Popescu, de la secția de badminton a CSM Timișoara, iar pe 6 și 7 sunt alți doi sportivi de la același club: atletul Alexandru Soare și canotorul David Hălmăgean.

Pe ultimele poziții regăsim și sportivi de la alte cluburi, Pe 8 este canotoarea Adriana Surupăceanu, de la CSȘ Bega, pe 9, luptătoarea Simona Pricop de la CSM Lugoj, iar pe 10, luptătorul Mark Norbert, tot de la clubul din orașul de pe Timiș. Cât despre DJTS Timiș, este o mostră a ping-pong-ului cu țara pe care îl fac PSD și PNL, cu numiri de incompetenți nepotriviți pentru instituțiile pe care le conduc. Căci Ianculovici, pusă de PSD, va fi în curând înlocuită de o altă interimară, pusă de PNL. ”Vin ai noștri, pleacă ai voștri, noi rămânem tot ca proștii”.

foto: cosr.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.