Joma - JSport.roJSport.ro

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, va fi ambasadorul celei de-a treia ediții a Liberty Marathon, competiție organizată de Universitatea de Vest. Campioana olimpică de la Atena, Potec a vorbit despre stresul cauzat de coronavirus pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice, dar și despre problema lipsei bazinelor de înot din România, didactice sau olimpice.

Camelia Potec a acceptat cu plăcere invitația de fi ambasadorul Liberty Marathon. Înotătoarea va alerga, dar încă nu s-a decis pe ce distanță. Potec are în plan să doboare un record mondial la înot și spune că sportul e o armă bună împotriva oricărui virus. ”Mesajul meu pentru toți românii este că trebuie să facă mișcare. Viața ne surprinde cu bune și cu rele. Dar prin sport și mișcare, scăpăm de stres. Ne putem lupta cu orice virus și baterie. Mesajul meu este să facem mișcare. Mă pregătesc pentru acest maraton, încă nu m-am decis ce voi alerga. Mi-am propus și un record la înot masters. Nu m-am decis dacă la 200, 400 sau 800 de metri liber”, a declarat Camelia Potec. Anul acesta, premiile vor fi de 10.000 de euro, iar pentru alergători se vor aduce 350 de kg de fructe.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern recunoaște că sportivii de la lot sunt puțin stresați că Jocurile Olimpice de la Tokio s-ar putea anula. ”Deocamdată, suntem bine. Sportivii noștri sunt la fel de motivați, nu le putem tăia accesul la informație. În sinea lot, sunt puțin îngrijorați că s-ar putea să se pregătească degeaba. Planul de pregătire a mai suferit mici modificări în legătură cu cantonamentele din această perioadă”, a declarat Potec.

Deocamdată, sunt calificați la Tokio doi specialiști ai probei de 100 metri spate, Robert Glință și Daniel Martin, dar federația mai speră să dubleze efectivul. ”La înot mergem la medalie. Deocamdată avem doi sportivi calificați și mai avem speranțe cu încă un sportiv. La fel și la sărituri în apă, sperăm să mai calificăm un sportiv”, a explicat Camelia Potec.

Întrebată despre lipsa bazinelor olimpice, Potec a spus că importante sunt și bazinele didactice. ”Eu cred că trebuie să începem cu construirea bazinelor didactice. Faptul că există construirea unui bazin didactic chiar aici la Universitatea de Vest, cred că este un pas înainte. Noi nu am vorbit doar de bazine olimpice. Noi avem nevoie de bazine didactice, unde să aibă acces cât mai mulți copii. Pentru că sportul de performanță se construiește în timp. Orice bazin didactic în orașele mici și mijlocii și chiar în orașele mari este binevenit. Este adevărat că ne dorim și bazine olimpice, dar cred că după ce un oraș are două-trei bazine didactice, atunci putem să vorbim de un bazin olimpic unde putem organiza competiții, să aducem echipele naționale de juniori și seniori și chiar cele olimpice”, a explicat campioana de la 200 de metri liber de la Atena.

Universitatea de Vest va avea un bazin didactic, ridicat în zona Oituz, de Compania Națională de Investiții. Potec a promis că va înota la inaugurare, dar până atunci, va alerga la Liberty Marathon, în 24 mai.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.