Joma - JSport.roJSport.ro

Pilotul Cătălin Cazacu își face deja planuri pentru 2018, după ce în 2017 a avut două prezențe pe podium în competițiile interne. Timișoreanul este vicecampion național la clasa 1000 cmc în campionatul federației, câștigător al competiției Moto RC, dar și locul 4 în campionatul BMU (est-european).

Din 2017, Cazacu a trecut la secția de motociclism a clubului SCM Timișoara, iar obiectivele au fost atinse. ”Mă bucur că am reușit să îmi ating obiectivul, podium în campionatul național, traseu perfect în Moto RC, unde am demonstrat că suntem o echipă puternică de la început. Îmi reproșez neatingerea podiumului est-european, dar neprezentarea la cele două etape și-a pus amprenta în clasament. Nu a fost un obiectiv personal, dar eu mi-am dorit personal să fiu prezent pe podium. Anul viitor promit să fiu pe podium și să ducem lucrurile la alt nivel”, a spus Cazacu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În competiția internă, Cazacu a fost după Robert Mureșan, care a concurat cu o motocicletă cu care a mers și în etape de Moto GP în trecut. Totuși, în acest an, Cazacu și-a îmbunătățit timpul cu 2 secunde, raportat la cei 14 km cât are un tur de circuit la Adâncata. Timișoreanul a concurat cu o motocicletă de concurs care a depășit 45.000 cu tot cu modificările aferente, dar tot nu a avut dotările arădeanului. „E vorba de un alt material de concurs. Niciodată nu m-am uitat în buzunarul altuia. Noi am dezvoltat acest motor împreună cu producătorul. Am luat acest proiect de la 0 și sunt mulțumit, ne-am îmbunătățit timpul. Noi suntem pe un trend ascendent și dacă vom continua așa și victoria va venit de la sine”, a mai spus Cazacu.

Pentru 2018, obiectivele sunt deja setate. ”Sperăm pentru anul viitor să reușim să ne depășim rezultatele. Sperăm să urcăm pe podium în Campionatul Est-European și să ne luptăm cu Mureșan pentru primul loc”, a declarat Adrian Ardelean, managerul secției moto de la SCM Timișoara. ”Achiziția s-a dovedit a fi bună, Cătălin e vicecampion național, a luat locul patru în Campionatul Est-European după două etape în care abordarea strategică a fost să nu participe și a câștigat toate etapele în Moto RC. Este un palmares de invidiat și cu siguranță performanțele se vor îmbunătăți”, a precizat directorul SCM Timișoara Radu Țoancă.

foto: facebook.com/Foto-Andrei-Gemes

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.