Joma - JSport.roJSport.ro

Jucătoarele de la CS Dumbrăvița vor reprezenta cea mai bogată comună din Timiș și sezonul acesta la nivel european. Echipa antrenată de Nicoleta Husar s-a înscris din nou în Cupa ETTU, a doua competiție valorică inter-cluburi la nivel european, unde va juca luna viitoare. Formula bănățencelor s-a schimbat puțin vara aceasta, deoarece sârboaica Izabela Lupulesku nu mai poate evolua sezonul acesta și în România.

Dumbrăvița va juca în primul tur al Cupei ETTU în 14-15 septembrie, la un turneu cu patru echipe din Danemarca. Primele două clasate se califică mai departe. ”Ne-am înscris în Cupa ETTU, primele patru echipe aveau drept de înscriere. Vom pleca din 12, suntem noi, danezele și două echipe din Italia. Noi nu am cerut de data aceasta să organizăm, deoarece s-au mai schimbat puțin și condițiile la ETTU și noi organizăm acum din 28 un turneu internațional de copii cu vârste între 10-18 ani, și mai păstrăm bani și pentru acest turneu, care vrem să devină o tradiție”, ne-a declarat Nicoleta Husar. În sezonul 2017-2018, Dumbrăvița a ajuns până în turul IV, când a fost eliminată de catalanele de la Girbau Vic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Față de sezoanele precedente, sunt unele schimbări și în echipă. Au rămas surorile gemene Andreea Zanfir și Mihaela Ilie (fosta Dospina, acum căsătorită și ea), dar nu mai e Izabela Lupulesku, jucătoarea din Banatul sârbesc. A fost promovată de la echipa secundă junioara Reka Bezeg, și a fost transferată Angelica Toma, o sportivă de 34 de ani care vine din Slatina, la fel ca gemenele din echipă, și care a jucat și în Spania și la Cluj sezonul trecut. ”Cu Izabela au fost niște modificări de regulament care nu mai permiteau să joace în trei țări. Ea juca și în Serbia, și în Spania, și deocamdată anul acesta nu va juca la noi. Angelica Toma este atrasă de Dumbrăvița, vrea să vină să vadă cum e, și poate la anul se muta și cu familia aici”, a explicat Husar.

Ca obiective, echipa din Dumbrăvița își propune să ajungă cât mai sus, în limita posibilității unui lot cu jucătoare care sunt spre finalul carierei de performanță. ”În Europa, ca să putem ajunge în primele opt, am avea nevoie să legitimăm jucătoare cu origini asiatice. În primele 16, deja toate cluburile au sportivi asiatici, chiar dacă sunt naturalizați. În campionat, și anul trecut am dorit titlu, dar am pierdut după ce am avut meciul Izabelei în mână. Ea a fost foarte solicitată, a jucat și în calificările pentru Jocurile Olimpice. Trebuie să recunoaștem că avem jucătoare mai spre finalul carierei, iar la echipa a doua, eu am și fete de 12 ani”, a mai precizat antrenoarea Dumbrăviței.

În Superliga feminină de tenis de masă, turneul contând pentru turul sezonului regulat se va juca undeva în noiembrie, cel mai probabil, la Buzău.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.