Joma - JSport.roJSport.ro

Singurul reprezentant din județul Timiș în delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina, Laurențiu Alexandru Danciu, a fost și cel mai bun sportiv al județului în 2018. Născut în județul Hunedoara, sportivul este pariul antrenorului Zlatomir Balojin, la rându-i antrenorul anului în județ, pentru Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020.

La numai 18 ani, Laurențiu Alexandru Danciu (foto, în față) se poate lăuda cu un an de majorat de vis, cu medalii la Campionatul Național, medalie de argint la Europeanul de juniori, aur la Mondialul de juniori, dar și un argint la Jocurile Olimpice de Tineret. Sportivul s-a apucat de canotaj în urmă cu patru ierni, în urma unei selecții făcute de Zlatomir Balojin, iar după patru ani, e ”regele” Timișului. ”Am avut un an bun, mi-am îndeplinit toate obiectivele. A fost un an cu rezultate bune, foarte bune, și mulțumitor. Am aflat acum pe ultima sută de metri. Sunt bucuros și mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru invitația făcută. Îmi doresc ca și pe viitor să am rezultate bun”, a spus sportivul, la gala de final de an.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În Argentina, a laut argintul alături de colegul Florin Nicolae Arteni Fîntânariu, la dublu rame. Cei doi se vor despărți, cel puțin pentru un an, deoarece Danciu trece la seniori, iar colegul mai are un an de juniorat. Pentru 2019, are ambiții să ține ștacheta la fel de sus. ”A fost frumos, un vis împlinit, emoții mari. În Argentina fost la fel ca la Mondiale. Și la Mondiale am avut aceleași emoții. Am avut încredere multă în noi. Unii nu prea credeau, dar și eu și colegul meu am avut încredere. Pentru 2019 îmi propun să mă mențin bine, pentru că am trecut la seniori, sunt la lot. Vreau să merg bine, să perfomez cât mai mult și să mă apropii de seniorii mari”, a precizat canotorul.

Așadar, timișoreanul prin adopție are toate șansele să calce pe urmele localnicilor Cristian-Ilie Pîrghie sau Florin Marian Enache, performeri plecați de ani buni la Steaua și Dinamo.  Antrenorul de la CSM, Balojin, reușește să îl țină încă pe Bega. ”Au fost mari sacrificii făcute din parte autorităților. În primul rând, a Clubului Sportiv Municipal Timișoara, și apoi dorința lui de a rămâne, nu de a pleca, pentru că și-a dat seama că se poate face canotaj și în Timișoara. A avut oferte foarte mari, la Steaua, la Dinamo. A stat de vorbă cu mine și i-am explicat că se poate și aici, bine de tot practica sportul de peformanță”, a povestit Zlatomir Balojin.

Momentan, și Danciu a plecat cu lotul național, în cantonament în Italia. Antrenorul care l-a descoperit e convins că peste mai puțin de doi ani, Danciu va reprezenta România la Tokio, atunci, în vârstă de 20 de ani. ”Are șanse foarte mari. Pleacă 30 de sportivi în pregătire pentru Jocurile Olimpice din Japonia, care ne așteaptă sută la sută cu el în frunte. Dacă autoritățile locale nu pot ține unul singur, care 99%, să nu zicem 100%, va pleca la Jocurile Olimpice, atunci închidem porțile și ne lăsă  de treaba. Dar eu zic că se poate și se va găsi înțelegere”, a mai adăugat antrenorul.

Turiștilor și timișorenilor le place mult să fotografieze Bega, ia rîn poze, adesea canotorii apar ca personaje. Din acest an, pe canalul ce taie orașul și-au făcut apariția și celebrele ”vaporetto”. Ca sportivii să se poată pregăti, s-a găsit o soluție de compromis, iar bărcile fac loc vaporașelor turistice, când acestea le apar în cale. ”Nu ne afectează discuțiile că se face mai puțin canotaj în Timișoara. Am ajuns la înțelegere cu vaporettele. Se poate face și canotaj, și pescuit, și turism”, a spus despre această problemă Zlatomir Balojin.

foto pressalert.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.