Joma - JSport.roJSport.ro

Tinerii sportivi din județul Timiș au terminat competițiile internaționale din luna iulie, Jocurile Francofoniei de la Abidjan, dar și Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor. Bilanțul e de un argint și un bronz la fiecare competiție.

La Jocurile Francofoniei, luptătoarea Simona Tudor de la CSM Timișoara a luat argintul la 55 de kg, iar Marin Filip de la CSM Lugoj a luat bronzul la lupte, categoria de 57 de kg. Luptătorul Ion Pîslaru, tot de la clubul lugojean a fost pe locul 5 la 86 de kg, același loc pe care a terminat Cosmin Dumitrache la 110 metri garduri. Dora Ardelean a luat locul 6 cu naționala României de baschet feminin, cu jucătoare sub 25 de ani. Luptătoarea Simona Pricob de la CSM Timișoara a fost eliminată din sferturi la 53 de kg, iar ciclistul Mihai Băbăiță a luat locul 21. România a luat locul 4 cu 29 de medalii la competiția pentru sportivii sub 25 de ani, șapte de aur, nouă de argint și 13 de bronz.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Competiția de baschet a fost ultima încheiată pentru timișoreni în Coasta de Fildeș. România a început cu victorie cu 58-43 împotriva Camerunului, meci în care Dora Ardelean a marcat 2 puncte. A urmat înfrângerea cu 56-53 cu reprezentativa Quebecului, cu 15 puncte ale timișorencei, și succesul cu 84-67 cu Tunisia, meci în care bănățenca a dat 11 puncte. În sferturi, româncele au cedat cu 74-43 cu Franța, cu 3 puncte date de Ardelean. În grupa locurilor 5-8, echipa lui Dragan Petrecevic a bătut cu 53-40 pe Coasta de Fildeș, cu 6 puncte marcate de bănățeancă, dar a pierdut cu 74-69 cu Mali, după ce Ardelean a marcat 14 puncte.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European au participat trei sportivi din județ. Judoka lugojeană Ramona Micula (foto), legitimată la CSȘ Focșani, a luat argintul la categoria de 52 de kg din concursul feminin de judo. Atleta Andreea Hoja a luat bronzul la 800 de metri, iar gimnastul Rafael Szabo, lugojean legitimat la CSM Bistrița, a luat locul 7 în finala de la inele. La FOTE, competiție destinată celor sub 17 ani, România a lua topt medalii, cinci de argint și trei de bronz.

foto: facebook.com/olympicromania

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.