Joma - JSport.roJSport.ro

Flavius Biea a cucerit centura IBA Intercontinental la lupta de la gala Noaptea Spartanilor 2, organizată la Timișoara. Victoria obținută în fața mult mai experimentatului mexican Jesus Gurrola netezește drumul timișoreanului spre un titlul mondial în boxul profesionist, rezultat de care îl vede capabil antrenorul Titi ”Prosop” Tudor, cel care l-a descoperit pe Leonard Doroftei. Adversarul, în schimb, s-a considerat nedreptățit de decizia arbitrilor. Gala a fost prezentată de Cătălin Cazacu și de Victor Slav. 

Gala a început ”liniștit” cu patru victorii la puncte. Nikolaos Theodosius l-a învins pe Ahmet Cemortan, Daniel Bădulescu pe Henrich Herak, Robert Cristea, pe Ionuț Gelep, iar Amansio Paraschiv l-a bătut pe Theodor Boyardjev. A urmat apoi prima victorie prin KO tehnic, în runda a patra, obținută de arădeanul Eduard Gafencu, la al doilea meci de box profesionist, cu Cornel Lyssi, din  Republica Moldova. ”A fost destul de greu, este un adversar puternic.  Mă bucur că am reușit. Sper că am făcut publicul fericit în seara aceasta. E puțin mai dificil pentru mine, că eu practic kick-boxul, dar m-am acomodat, e ok. Antrenorul meu a făcut box. Noi colaborăm și cu Pantera Tănăsie. M-am antrenat cu el și cu antrenorul meu Ruben Stoia. Eu sunt un luptător, așa îmi place să lupt. Nu am alt stil. Adversarul a fost bun, îl felicit. Sper să continue și el. Obiectivul meu în tot ce fac este să fiu cel mai bun”, a spus Gafencu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A urmat o nouă victorie la puncte, a lui Eronim Arădoaie în fața lui Andrei Barbarosa, pentru ca un nou succes prin KO tehnic să-l bifeze timișoreanul Daniel Corbeanu, venit și el din kick-box, în fața lui Mihail Dutcenco. ”A fost o luptă grea. E o adevărată provocare pentru mine să lupt după reguli de box. . Văd că mă descurc, am un antrenor care pune accent mult pe brațe și s-a văzut și astăzi. Astăzi, nu a fost doar victoria mea, a fost victoria Timișoarei. Respect pe toată lumea care a venit aici, pentru ei lupt, ei mă încurajează și îmi dau întotdeauna un plus din spate. E o diferență foarte mare în box și kick-box. Sunt două sporturi diferite. Acum, mi s-a părut foarte greu acest meci, dar văd că încep să mă acomodez. Mă așteptam să pice, să nu mai ridice. Văd că tot s-a ridicat. E un adevărat sportiv, puternic”, a precizat Corbeanu, cel care este pregătit de Miki Boxerul.

Main-event-ul serii a fost devansat, deoarece gala a început cu întârziere. A fost o luptă grea, de zece runde, între Flavius Biea și Jesus Gurrola. De departe, cel mai echilibrat meci al serii. Biea a urcat în ring cu Sorin ”Pantera” Tănăsie alături, cel care i-a ținut casca de spartan. Pugilistul român l-a avut alături și pe antrenorul de box cu care s-a pregătit în Anglia și a acest lucru l-a ajutat în duelul la limită. La final, cei trei arbitri l-au dat câștigător pe Biea cu 96-94, 97-93,  și 99-91. Gurrola consideră că a fost nedreptățit și a spus în ring că vrea o revanșă, însă nu organizată de el, deoarece ar trebui să îi acorde Bursa lui Biea. ”M-am simțit bine în ring. Am boxat bine. Nu e normal, m-am pregătit două luni pentru această luptă. Decizia îmi dăunează și mie, dar și lui Flavius, pentru că nu a fost una justă. Eu am boxat cel mai bine în această gală. Toată seara l-am făcut să greșească. Am dat cele mai bune lovituri, l-am pus în situații dificile. Plec mulțumit, pentru că lumea din Timișoara a fost mulțumită de spectacolul meu. Dacă ar fi o revanșă, ar trebui să fie aici, pentru oamenii din Timișoara, pentru că nu m-a bătut corect”, a precizat Gurrola.

Flavius Biea în schimb spune că de acum înainte mereu se va pregăti în Anglia. ”A fost foarte bine, mă bucur că pregătirea mea în Anglia și-a spus cuvântul aici. Am folosit tot ce am pregătit acolo, am avut o pregătire bună cu antrenorii de acolo, cu antrenorii de acasă, înainte să plec. Mi-am făcut treaba în ring, așa cum mi-am propus. Tot timpul de acum încolo mă voi întoarce în Anglia să mă pregătesc. Pe lângă antrenorii mei din România, am avut acolo un antrenor cu care m-am pregătit o lună.  Spartanul va rămâne spartan în continuare, până la titlul mondial. Cred că în repriza a patra am fost prins o dată, și cred că o dată într-a opta, dar am încercat să nu mă bat cu el, să țin tot timpul distanța. Cred că am făcut ce trebuia în ring. E un adversar cu o experiență mare. A făcut o pauză lungă de la ultimul meci până acum. Dar m-am pregătit specific pentru acest meci. Aștept revanșa, dar să mă plătească el pe mine. În trei luni voi boxa din nou în România, nu știu încă locația. Sunt mulțumit de gala organizată de soția mea, ea a fost mereu alături de mine în visul meu”, a precizat Biea, care vrea să nu mai piardă centura, cum a pățit cu cea WBA.

Alături de arădeanul stabilit la Timișoara a fost și legendarul Titi Prosop, care are încredere că așa cum a devenit campion mondial de juniori, Biea poate deveni campion mondial la profesioniști. ”Cu siguranță a meritat-o. Este a treia oară când vin la Timișoara atunci când boxează Biea pentru centură. Cu mine a câștigat prima centură de campion mondial la amatori. Cu mine a câștigat cele două centuri de campion european la amatori. Împreună cu unchiul lui Biea, cred că am făcut din acest copil o speranță a boxului profesionist. În acest moment, cu siguranță e cel mai valoros boxer. Eu am venit de la Ploiești pentru el, știind că Biea ne poate face mândri. Stai în ploaie, trebuie să te plouă, nu? Dar a reușit să treacă prin momentele grele. Am strigat tot timpul la el, m-a auzit de fiecare dată. Cu siguranță îl văd campion mondial. Când a ieșit campion mondial cu mine, eram atât de fericit, că nu știam pe unde calc. Când a venit prima dată la lot, era un copil timid, dar muncind, am văzut că are voința totală, de a fi un mare boxer. Biea rămâne al doilea copil al meu. Maximum un an, un an jumătate mai are până atunci. Flavius mai are de lucrat la partea tehnică, lucrul foarte mult cu brațul din față și deplasările. Nu este un copil care să nu înțeleagă, dar tensiunea este foarte mare. A negliat tunele lovituri, le-a primit de la adversar, dar cred eu că Biea se poate reface. Biea este un exemplu pentru boxerii români. După Leonard Doroftei, sufletul meu a fost el și Sorin Tănăsie, care i-a stat în colț. N-am avut prosopul, am avut un șervețel mai lung. Acesta este ticul meu, eu trăiesc și în interior și în exterior pentru oamenii mei de suflet”, a punctat ”Prosop”.

Dupp main-event, au mai fost două meciuri.  Asheley Theophane l-a învins pe puncte pe Ferenc Hafner, iar Cătălin Paraschiveanu s-a impus prin KO tehnic în fața lui Ionuț Trandafir.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.