Joma - JSport.roJSport.ro

Ca în fiecare an, cei mai buni sportivi din județul Timiș au fost premiați în cadrul galei organizate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș. La categoria cea mai importantă, sporturi olimpice, au lipsit însă cei de pe podium, luptătoarea Estera Dobre-Tămăduianu, desemnată cea mai bună sportivă în anul 2017, canotoarea Andreea Popa și luptătoarea Simona Pricob.

Mare parte a sportivilor au fost în pregătire la loturile naționale. Pe lângă Estera Dobre, echipa anului la sporturi individuale a fost desemnată ACS Dumbrăvița, cvadruplă campioană națională la tenis de masă. Echipa de rugby a fost desemnată echipa anului, tenismenul Nini Dica a primit titlul de Ambasadorul sportului, iar Petre Brândușan, antrenorul de lupte de la CSM Timișoara, a primit distincția de antrenorul anului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Experimentatul tehnician le pregătește atât pe Estera Dobre, cât și pe Simona Pricob. ”E unul dintre cei mai buni. În 2002 iar am fost pe locul întâi. Sunt foarte mulțumit de rezultatele din acest an. În ultimii doi ani de zile, la lupte feminine dominăm în țară, atât la individual, cât și pe echipe. La echipe am ieșit campioni, iar la campionatele inviduale am luat șapte medalii, ieșind pe primul loc pe cluburi și la campionatul individual, atât la seniori cât și la U23. Avem două sportive de excepție, Estera Dobre-Tămăduianu și Simona Pricob, care sunt în lotul național. Estera Dobre e și cooptată în proiectul Samurai 2020, pentru Jocurile Olimpice de la Tokio”, a spus Brândușan la momentul bilanțului.

Principalul obiectiv al secției de lupte de la CSM Timișoara este să trimită o sportivă la Tokio, în 2020. Atât Dobre, cât și Pricob sunt la aceeași categori de greutate. ”Noi sperăm să ne menținem și să ne îmbunătățim rezultatele, în continuare în 2018, iar în 2019 sperăm din cele două sportive, să o avem pe una calificată la Jocurile Olimpice. Să dea Dumnezeu să fie sănătoase, pentru că luptele sunt un sport mai dur. Suntem pe locul 5, sperăm să ne apropiem de o medalie mare la Mondiale sau Europene. Sperăm să avem mai multă baftă. Ambele sportive sunt la 53 de kg, dar Estera are mai multă experiență și e mai în vârstă ca Simona. Vrem să fim pe locul întâi și anul viitor, deși nu este ușor. E ușor să ajungi, dar mai greu să te menții”, a mai spus Brândușan.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.