Joma - JSport.roJSport.ro

Peste 400 de copii și sportivi din Timiș au fost premiați marți seara, cu ocazia Galei Excelenței Bănățene, parte a caravanei naționale ”Născut pentru sport”.  Micuții au avut ocazia să îi vadă în carne și oase pe marii campioni ai României, precum Alina Dumitru, Simona Amânar, Elisabeta Lipă sau Simona Gherman.

Campioana olimpică de judo, Alina Dumitru, a venit alături de băiețelul său, pentru a ca cel mic să înmâneze un trofeu. ”Vrem să oferim un trofeu cuiva. Va fi prezent cel mic să ofere acest trofeu. Sper să nu aibă emoții și să-l ofere așa cum trebuie și să-i prelungească drumul în carieră, să ajungă o mare campioană. E o gală pentru viitori campioni, pe care cu toții ni-i dorim. Să avem din nou rezultatele acelea frumoase, să ne bucurăm cu toții de ele. Sperăm ca de aici din sală să vedem unul dintre ei pe podiumurile marilor competiții”, a declarat Dumitru.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Simona Amânar, gimnasta de aur stabilită în Timișoara, crede că micii sportivi vor avea rezultate mai bune dacă nu vor fi acaparați de tehnologia modernă. ”Le doresc sănătate, și putere de muncă. În spatele acestor rezultate pe care noi le-am avut există foarte multe muncă. Ceea ce ne dorim pentru ei este să lase deoparte telefoanele și tabletele și să ajungă acolo unde își doresc. Toți cei care sunt aici, sunt aici pentru că își doresc să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne dorim ca sportul românesc să aibă în continuare rezultate, pentru ca această gală minunată Născut pentru sport să fie un model pentru cei din sală și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a precizat Simona Amânar.

Elisabeta Lipă a urcat de nenumărate ori pe prima treaptă a competițiilor de canotaj. Președintele Federației Române de Canotaj spune că e important ca marii campioni să fie alături de tinerii sportivi. ”Este un proiect frumos un proiect îndrăzneț, care îndeamnă copiii la mișcare, îndeamnă copiii către sportul de înaltă performanță. Ei au nevoie și de modele, pentru că în seara asta vor fi premiați cei mai buni sportivi de înaltă performanță ai județului Timiș. Drept dovadă, noi suntem alături de ei să-i premiem, să-i încurajăm, să le spunem că viața este foarte frumoasă atunci când ajungi în grădina marii performanțe și merită toate sacrificiile să le faci ca să ajungi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic”, a precizat Elisabeta Lipă.

Simona Gherman, campioana olimpică de spadă cu echipa României, spune că cei mici trebuie lăsați să stea și pe telefoane și tablete, în limite rezonabile. ”De abia încep performanța, să se bucure de fiecare zi în sala de antrenament. Să o ia pas cu pas, performanța vine mai târziu. Să aibă răbdare. Să creadă în ei, doar crezând în ei vor putea ajunge la înalta performanța. Trebuie să avem răbdare cu tineretul din ziua de azi, și cu siguranță îi vom avea la viitoare ediție a Jocurilor Olimpice. Trebuie să facem un compromis, să le mai dăm timp și de o tabletă. Acestea sunt vremurile, trebuie să ne adaptăm și să nu fim nici noi foarte stricți, dar sportul să rămână o prioritate”, a a precizat Gherman.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.