A doua ediție a Cupei Timișoara a fost un real succes și a adus o premieră națională în competițiile pe biciclete: concurenții au intrat și prin parcarea subterană de la Iulius Mall. La eveniment au participat peste 100 de sportivi în cursa adulților, plus zeci de copii în cursa dedicată lor. Din nefericire, în parcare a avut loc și un incident, la ieșirea pe rampă, deoarece doi angajați ai mall-ului au trecut iresponsabil prin fața unui concurent, dar s-a și lovit puțin.

Marele învingător a fost Daniel Crista, sportiv stabilit în Timișoara, dar legitimat la CSA Steaua București. Pe locul doi a fost campionul național de cyclocross, Raul Sînza de la Carcover Oradea, iar pe trei a fost timișoreanul Mihai Băbăiță, campion național de șosea și tânără speranță a ciclismului românesc. Băbăiță este și el legitimat la Steaua, după ce anul trecut a fost legitimat la Nantes Atlantique, în Franța. Au mai concurat sportivi de la Cycling Team Arad, Cycling Team Timișoara, Racing Bike Pro Arad, dar și de la BMC Agroland Timișoara, clubul de la care au fost cei mai mulți concurenți, 15.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Prima ediție a Cupei Timișoara a avut loc anul trecut în centrul orașului, iar organizatorii au găsit ceva inedit și anul acesta. ”Suntem bucuroși de cum s-au prezentat concurenții. Traseul a fost în condiții bune. Ne bucurăm că nu a plouat, deși de o săptămână am fost sub amenințare ploii. Elementul central în jurul căruia am construit traseul a fost parcarea subterană de la Iulius Mall, ambele nivele. În România nu am mai avut o competiție de asemenea anvergură, care să se desfășoare într-o zonă acoperită, într-o contrucție, practic. Traseul intra pe nivelul albastru, se parcurgea, se urca sus. Acea rampa a dat o senzație deosebită concursului, după aceea, partea de coborâre și ieșirea pe Calea Sever Bocu. Nu am inventa noi apa caldă, dar sunt competiții mari. La Melbourne este renumită cursa care se desfășoară într-o parcare subterană. Avem mai multe variante pentru anul viitor. Anul trecut a fost zona liniștită, cultural-istorică, vedem ce găsim anul viitor, mai ales că ne apropiem de 2021”, a declarat Alexandru Popa, vicepreședinte ACS Ciclism Dumbrăvița.

Daniel Crista a declarat că nu a forțat la competiție, deoarece se pregătește intens pentru Campionatul Național. ”A fost destul de greu, o cursă destul de tehnică, prin parcare pe la mall. A fost super alunecos și a trebuit să am grijă să nu mă accidentez, dar, per total, a fost o cursă foarte frumoasă, la mine în oraș. Am reușit să o câștig și mă bucur foarte mult pentru asta. Nu am mai participat la un asemenea concurs. În parcare e destul de răcoare, ceea ce e bine. Am reușit să mă țin departe de accidentări și am terminat-o cu bine. Am luat cursa pe un antrenamennt. Nici nu aș fi riscat. Dacă băieții ceilalți riscau mai mult și erau în față, chiar nu aș fi riscat, pentru că avem Campionatele Naționale și pentru asta m-am pregătit tot anul. Mă bucur că nimeni nu a căzut, nu au fost accidentări, nici eu, nici colegii”, a declarat marele câștigător.

Raul Sînza, ocupantul locului doi, a avut însă obiectiv podiumul. ”A fost o cursă destul de dificilă, datorită traseului. Au fost multe viraje destul de periculoase, foarte strânse. Asfaltul a fost destul de alunecos. A fost ceva nou și pentru mine. A fost destul de greu, pentru că veneam de la lumină la întuneric, până se obișnuiau ochii. Obiectivul meu a fost să termin pe podium, l-am îndeplint. În fața mea a fost Daniel Crista de la CSA Steaua. Eu am venit împreună cu Mihai Băbăiță, de aici din Timișoara, și cu Daniel Tataban. Am reușit să mergem din prima tură în față, am menținut acest avans de 300-400 de metri, pe care am reușit să-l ducem până la sfârșit”, a declarat ciclistul.

După ce anul trecut a concurat și pe velodrom, Mihai Băbăiță a fost încântat de experiența prin parcare. ”A fost interesant, au fost multe curse alunecoase, unele cu nisip câteodată. A fost destul de interesant, mi-a plăcut. E un sentiment ciudat să concurezi acasă. Ai mai multe emoții, cred. Nu am mai fost până acum într-un concurs într-o parcare subterană. E destul de greu, pentru că este foarte alunecos, este ciment foarte lucios, iar dacă te apleci prea tare într-o curbă, sigur aluneci, chiar eu am alunecat de vreo două trei ori, eram cât pe ce să cad. Am venit să concurez, am ieșit pe trei. Am fost depășit în ultima curbă din cauza nisipului. Anul acesta sunt la Steaua. Pentru mine este un an de tranziție. E primul an la U23 am schimbat categoria de vârstă, este puțin mai greu. Vreau să cresc cât mai mult în nivel, să mă bat cu elitele cât mai tare”, a precizat timișoreanul de 18 ani.

În clasamentul feminin, dintre cele trei concurente, s-a impus Carmen Gaiță, o obișnuită a curselor de mountain bike. ”A fost super interesant. E prima dată pentru mine când am participat la o competiție subterană. Este destul de periculos, pentru că terenul a fost destul de alunecos, cu multe curbe, dar am terminat cu bine. Am reușit să nu mă accidentez și să termin prima. Acesta a fost obiectivul meu. Mă dau destul de des la concursuri, în special mountain-bike, dar și șosea. Obiectivul meu era să termin prima. Nu am avut foarte mare concurență, am fost trei fete în total, dar am reușit în final. La mountain-bike este mai tehnice: coborâri mai periculoase, pietre, noroi. Aici a fost foarte interesantă și inedită parte cu subteranul”, a spus ciclista după concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.