Joma - JSport.roJSport.ro

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a reușit să decoleze în această dimineață din Kathmandu, capitala Nepalului, unde a avut de așteptat până să înceapă repatrierea. Timp de mai mult de o săptămână, românul nu a putut zbura din statul asiatic, cu granițele închise din cauza pandemiei de coronavirus.

De marțea trecută, Colibășanu și alpinistul slovac Peter Hamor au ajuns din Namche în Kathmandu. Colegul său a decolat cu un avion cehesc, pe care Colibășanu nu a fost primit. Timișoreanul nu a avut succes nici cu un avion german ce zbura spre Frankfurt, dar nu a avut loc, întrucât era o listă de așteptare de 130 de pasageri. A putut pleca miercuri, cu o cursă spre Munchen. ”Trezirea la 5. Pentru un zbor de la ora 12. Spre Munchen de data asta. Organizare nemțească, ne adună pe toți, autobuze și la aeroport. Acolo, încă o înregistrare, se strigă pe nume, intrăm câte unul în aeroport. Suntem vreo 400, cei mai mulți nu sunt germani. Prinde locuri și echipa de ucraineni cu care ne știm din 2018, de pe Everest”, a scris Colibășanu pe pagina sa de Facebook.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alpinistul se afla de la începutul primăverii în Nepal, unde a plecat pentru a urca pe muntele Dhalaugiri. Era însoțit și de soție și de o altă timișoreancă, dar femeile au renunțat la ascensiune înainte ca granițele Nepalului să se închidă. În Nepal sunt confirmate nouă cazuri de coronavirus, dintre care unul e declarat vindecat. Colibășanu va sosi în România din Germania, stat care e în „zona roșie”. Așadar, teoretic, va trebui să stea 14 zile în carantina instituționalizată.

În 2017, Colibășanu a consemnat o premieră în alpinismul românesc, fiind primul alpinist român care a urcat pe Everest fără șerpași și oxigen suplimentar.

foto: facebook.com/horia.colibasanu

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.