Joma - JSport.roJSport.ro

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu nu a putut părăsi deocamdată Nepalul, unde se află de la începutul primăverii. Speranțele sunt că va putea pleca din capitala Kathmandu cu ajutorul unui charter, dar deocamdată, nu a reușit să ”prindă” loc. Colegul său de expediție, slovacul Peter Hamor, a putut pleca acasă.

De marți seara, Colibășanu și Hamor au ajuns din Namche în Kathmandu. Slovacul a putut pleca cu o aeronavă cehească. Deocamdată, românii nu au trimis nimic în Nepal, iar Colibășanu nu a fost luat alături de colegul său. ”Am reușit cu grație să mă mai învârt de patru zile de stat în Kathmandu. Peter a reușit ieri să plece, după nesfârșite intervenții și acte, cu un avion cehesc. În care eu nu am fost primit. Cică aveau ceva marfă secretă, le-au redus la toți greutatea de bagaj la 15 kg total, iar ăia mai rotunzi au trebuit să sugă burta. Acuma, în locul lor, nici eu nu știu dacă aș fi riscat să iau români, până afli cu cine stai de vorbă lipsește marfa toată, plus scrumierele și ceva monitoare”, a scris Colibășanu pe pagina sa de Facebook.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Timișoreanul a încercat să zboare cu o aeronavă germană, dar erau 130 de persoane pe lista de așteptare și nu a reușit. A fost informat însă că sunt oameni care se implică pentru repatrierea sa. ”Plec mai liniștit că măcar se știe de mine. Beni, șefa agenției noastre de expediții din Nepal, Cho-Oyu Trekking, a înroșit liniile. Mai greu a fost până am reușit să intru în contact cu consulatul român din Delhi, pentru a fi pus pe lista. Cu ocazia asta am aflat că avem și consul onorific în Nepal. Cât de eficient…vă spun miercuri. Am mai aflat și că mai sunt români în Nepal. Patru bucăți. Și că mai e un român, Ovidiu, care lucrează la reprezentanța UE”, mai relatează alpinistul.

Horia Colibășanu a plecat în Nepal cu dorința de a escalada, în această primăvară, masivul Dhalaugiri. Pe lângă Peter Hamor, mai era însoțit de soție și o altă timișoreancă, însă cele două femei au abandonat expediția înainte ca granițele Nepalului să fie închise. Duminică, în Nepal există nouă cazuri confirmate de coronavirus, dintre care opt sunt încă active.

foto: facebook.com/horia.colibasanu

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.