Joma - JSport.roJSport.ro

Crăciunul se apropie, iar în instituțiile de stat, se va lucra foarte puțin zilele acestea. Totodată, ne bate la ușă anul 2020, unul de sărbătoare în sportul la nivel mondial, anul Jocurilor Olimpice de la Tokio. Deși ne aflam la data de 22 decembrie, Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș nu a fost capabilă să întocmească până acum topul sportivilor pentru anul în curs. Mai mult decât atât, anul acesta, campionii nu vor primi deloc premii!

Așadar, ne aflăm într-un moment al rușinii pentru Timiș. Este adevărat că și contextul nu este cel mai roz pentru DJTS-urile de la nivel național. Trecute în subordinea consiliilor județene, după ce până anul acesta au fost în subordinea directă a Ministerului Tineretului și Sportului, direcțiile au așteptat bani de la minister pentru premieri. Cel puțin, așa a fost la Timiș. Ei bine, după marea schimbare de Guvern, firește, nu s-au putut găsi bani pentru sport. Și nu a mai fost timp pentru astfel de solicitări la CJT. De asemenea, în acest timp, PNL va schimba și șefii DJTS-urilor, pe principiul ”vin ai noștri, pleacă ai voștri”, în care se ține cont de afilierea politică (cu sau fără carnet de partid) și niciodată de criteriile profesionale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Timișul nu va face, mai mult ca sigur, excepție. Din primăvară, DJTS-ul din cel mai vestic județ al țării este condus de Loredana Ianculovici, numită interimar după ce fostul director, Adrian Tal, a devenit director al Clubului Sportiv Universitar Politehnica. Cel mai probabil, Ianculovici va fi înlocuită. Totuși, în județe mult mai sărace financiar, dar și ca ”panoplie” sportivă, s-au făcut premieri fără costuri majore, cu diplome date sportivilor la sediile DJTS-urilor. O astfel de premiere a avut loc, spre exemplu, în Mehedinți. În Timiș, nu vom avea parte de nimic de acest gen anul acesta. Mai mult decât atât, DJTS-ul se chinuie de peste o săptămână să facă un top al sportivilor.

Reamintim că în anii trecuți, se făceau gale decent, fie la CJT, fie chiar și la restaurant, în buricul târgului. Sportivii primeau diplome, cupa, dar și bani, și erau prezentanți într-un cadru festiv în fața mass-mediei. În anul preolimpic 2019, prioritățile, sunt, se pare, altele, sau, mai bine zis, inexistente. Iar având în vedere contextul general al sportului din Timiș, nu putem să nu ne întrebăm dacă autorităților le mai pasă de sport.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.