Joma - JSport.roJSport.ro

Multiplul campion național de motociclism-viteză, Ionel Pascotă, este acuzat de Agenția Națională de Integritate cum că a avut o avere nejustificată în perioada în care a ocupat o funcție publică. Este vorba despre anii în care sportivul cu titlul în campionatele României, Bulgariei și BMU a fost consilier local al comunei Giroc, unde și locuiește. Ionel Pascotă spune că problemele i se trag de la faptul că nu a știut cum să își completeze corect declarația de avere!

Pascotă a fost consilier local din partea PSD timp de două mandate, în perioada 2008-2016. Numele său se regăsește pe o listă de cinci persoane acuzate fie de incompatibilitate, fie de conflict de interese administrative, fie de avere nejustificată. În cazul girocanului, ANI spune că a avut bani în conturi nejustificabili în cel de-al doilea mandat de consilier local. ”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 296.057,02 lei și 56.100 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către Pascotă Ionel Petru, în perioada 22 iunie 2012 – 22 iunie 2016. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Pascotă Ionel Petru”, se arată în comunicatul ANI.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Marea problemă este că la declarațiile de avere 2014, 2015 și 2016 (primele două pot fi consultate pe site-ul Primăriei Giroc) Pascotă are trasă linie la rubrica „Venituri”. Din această cauză, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentru fals în declarații! ”De asemenea, întrucât în declarațiile de avere depuse în anii 2014, 2015 și 2016, persoana evaluată nu a declarat veniturile obținute, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de «fals în declarații» în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”, se arată în documentul publicat de ANI.

Contactat pentru a-și prezenta punctul de vedere, Ionel Pascotă spune că nu a știut cum se completează corect o declarație de avere. Campionul de motociclism-viteză spune că diferența de bani găsită de ani provine din sume primite de la tatăl său, care a vândut terenuri, dar și din vânzarea unui apartament moștenit de la bunica sa. ”Eu la momentul respectiv nu am știut că trebuie să trec în declarația de avere și sume primite de la tatăl meu și banii proveniți din vânzarea unui apartament pe care l-am moștenit. Am toate documentele justificative, le-am trimis. Sunt bani proveniți din vânzarea unor terenuri și a apartamentului. Aveam acest dosar din 2011, eu am aflat abia acum, în 2019, de el”, ne-a declarat Pascotă. O greșeală a girocanului este și omitere indemnizației de consilier local din declarație.

Pascotă nu este la prima „aventură” cu ANI. Fostul consilier local a primit o interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani, deoarece justiția a considerat că firma SC Pascotă Racing SRL, al cărui administrator este sportivul, a primit contracte de servicii și lucrări peste prețul pieței la SC Giroceana SRL, compania de transport public înființată de Primăria Giroc. ”De asemenea, menționăm faptul că în data de 13 decembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Pascotă Ionel Petru . Raportul de evaluare a rămas definitiv și irevocabil prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 878/07.03.2017, persoana evaluată aflându-se sub interdicția de 3 ani de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică”, se mai arată în comunicatul ANI.

foto: facebook.com/pascota.racing

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.