Joma - JSport.roJSport.ro

Giroceanul Ionel Pascotă continuă să fie imbatabil în Campionatul Național de Motociclism-Viteză, unde a câștigat un nou titlul, și a devenit și campion al Bulgariei la clasa 600 cmc. Multiplul campion a câștigat și titlul de vicecampion european BMU, în competiția balcanică și a ajuns la 40 de titluri de campion!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pascotă a încheiat en-fanfare sezonul după cursele din week-end de la Serres, din Grecia, care au contat pentru etapele IX și X din campionatul național și pentru etapele XI și XII din Campionatul BMU, cât și pentru campionatul Bulgariei. Sâmbătă, Pascotă a concurat pe ploaie și de pe poziția a patra. După doar două ture de circuit, a trecut pe primul loc și a reușit să câștige cursa. Duminică, a plecat din pole-position, dar a căzut pe locul locul trei, dar a reușit să recupereze în ultimele cinci ture pentru un nou succes.

Cu cele două curse câștigate la clasa Supersport, Pascotă a devenit campion al României și Bulgariei, dar lipsa punctelor l-a făcut să rateze aurul și în Campionatul BMU. ”Cele trei puncte au fost pierdute datorită unor probleme de ordin tehnic apărute în etapele 4 și 5 din România”, a explicat Pascotă, cu referire la etapele de la de pe circuitul Motorpark România. Trofeele din România și Pascotă sunt cele cu numărul 40 din vitrina giroceanului, una cu adevărat impresionantă.

Ionel Pascotă a vorbit despre fiul său, care se antrenează cu el. Campionul a dedicat succesul unchiului său, Petru Pascotă, decedat luna aceasta. ”Vreau să-i mulțumesc tatălui meu și fiului meu Patrick, care participă alături de mine la antrenamente. Pe fiecare circuit mare unde există și circuit mic, Patrick vine alături de mine și se antrenează, iar după antrenamente vine alături de mine, pe circuit in postura de susținător. Aș dori să dedic aceste reușite unchiului meu, care, în urmă cu numai câteva zile a părăsit acestă lume, trecând în lumea celor drepți”, a mai spus Ionel Pascotă.

Pentru Ionel Pascotă urmează două luni de pauză. Din ianuarie, va începe antrenamentele cu Patrick, pe circuite din Dubai și Spania.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.