Joma - JSport.roJSport.ro

Timișorencele Daniela Torok și Mihaela Bratu au devenit, chiar de Ziua Copilului, campioane naționale de triatlon pe distanță lungă, competitiție cunoscută și sub denumirea de ”Ironman”. Sportivele legitimate la CS Tibiscus au câștigat a X-a ediție a concursului X-Man Romania, desfășurat la data de 1 Iunie la Oradea.

Pentru al treilea an consecutiv, Daniel Torok a câștigat titlul de campioană națională de triatlon pe distanță lungă, la categoria 40-49 de ani. ”Fiind al nouălea Ironman la care am participat, mi-am pus în aplicare toată experiența și am reușit o cursă inteligentă, adaptată la modificările de traseu pe probele de bicicletă și alergare. Startul s-a dat la ora 07:00, înotul s-a efectuat în lacul Săldăbagiu de Munte, într-o apă de 20 de grade. Am reușit să păstrez o viteză constantă pe toată durata cursei, timpul final fiind cu 9 minute mai scurt decât anul trecut, un real succes în proba care este în continuare punctul meu slab. Bicicleta s-a efectuat în condiții de soare cu puțini nori, dar vânt puternic, pe un traseu modificat și, pentru prima oară de când are loc acest concurs, traficul rutier a fost permis pe întregul traseu, ceea ce m-a determinat să devin mai precaută, mai ales pe coborâri, având și o bicicletă nouă cu care avusesem doar două săptămâni la dispoziție să mă acomodez. A fost însă o plăcere să concurez cu ea și mă bucur mult că nu am fost implicată în niciun incident, a fost un test reușit. Alergarea am început-o într-un ritm bun, așa cum îmi propusesem, dar aflând pe la jumătatea cursei că distanța față de unguroaică nu mai poate fi recuperată, iar concurenta din spatele meu se afla de asemenea la o distanță confortabilă, am adaptat viteza astfel încât să nu îmi provoc daune majore, urmând să particip peste două luni la concursul cel mai important din acest sezon – Ironman Tallinn – pentru care trebuie să continui imediat pregătirile, fără o lungă perioadă de recuperare. Sunt foarte bucuroasă că mi-am păstrat din nou titlul național, aștept cu bucurie și emoție al 10-lea Ironman”, a declarat Daniela Torok, care a mai luat aurul și în 2013, anterior succeselor din 2017, 2018 și 2019.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La categoria de vârstă 50-59 de ani, pentru al doilea an consecutiv, a triumfat Mihaela Bratu. ”1 iunie 2019 e ziua în care am terminat cel de-al doilea Ironman, un cadou pentru copilul din mine. Cursa a fost mai grea ca anul trecut, poate din cauza condițiilor meteorologice – vânt puternic în proba de bicicletă și ploaie în proba de alergare – sau pentru că așteptările mele erau mai mari legate de timpul realizat anul acesta, sau pur și simplu anul trecut am avut parte de norocul începătorului.Cert este că am bifat și cel de-al doilea Ironman și am redevenit campioană națională la categoria mea de vârstă. Câștigul cel mai mare este că am mai învățat lucruri noi despre mine, despre triatlon, despre mulțumirea de sine, despre participanții acestor curse care trag cu dinții pentru a-și îndeplini un vis, despre cei dragi care ne sunt alături în aceste momente și despre aprecierile și respectul celor din jur. Mulțumesc noii mele familii sportive – Clubul Sportiv Tibiscus – pentru apreciere și susținere”, a precizat Mihaela Bratu.

Pentru concursul de triatlon, proba de înot a avut loc în lacul Săldăbagiu de Munte, proba de ciclism a avut loc pe dealurile din jurul Oradiei, iar alergarea a avut loc în centrul orașului de pe Crișul Repede. Triatlonul pe distanță lungă implică o probă de înot pe 3800 de metri, o probă de ciclism pe 180 de km, și o probă de alergare pe distanța de maraton, 42,5 km. Cu aceste succese, CS Tibiscus a ajuns la 1110 concursuri, 1200 de medalii și 18 titluri naționale.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.