Joma - JSport.roJSport.ro

Un nou club privat din Timișoara are mari probleme, de data aceasta nu cu fondurile, ci cu spațiul. Water Performance, fondat de Octavian Ispas, antrenorul timișorean al lotului de caiac-canoe al Japoniei, și-a sistat activitatea deoarece efectiv nu mai au unde să își depoziteze bărcile, după ce au pierdut spațiul din hangarul CSȘ Bega.

Octavian Ispas spune că banii nu au fost o problemă, ci lipsa unui spațiu unde să mai țină bărcile. ”Noi am ținut bărcile la spațiul celor de la CSȘ Bega, unde s-a schimbat conducerea și nu au mai dorit să ne prelungească acordul. Din primăvară le-am ținut un timp la baza CSM-ului, prin bunăvoința domnului Zlatomir Balojin, dar ei au nevoie acum de spațiu, deoarece au mulți sportivi și debutează cu o activitate mai în forță. Am sistat activitatea clubului pentru că nu avem unde să ne ținem bărcile. Cu banii, ne-am descurcat din resurse private, nu am cerut bani de la stat. Să vă spun sincer, o parte dintre bărci le-am dus la bunicii mei, la Chișineu Criș, în curte, ergometrele le țin într-un coteț care era gol. O parte le-am donat la cluburi în Arad, Deva, Călărași, la Olimpia București. O parte sunt la mine acasă”, ne-a declarat Octavian Ispas.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Momentan, clubul are legitimați șase sportivi, între care și Ion Povăliceanu, tânăr de mare perspectivă care a și primit titlul de cel mai bun sportiv al județului în anul 2015, alături de Cosmin Vieru, care s-a retras între timp din activitatea sportivă. Octavian Ispas așteaptă fie să treacă baza materială și sportivii  clubului Water Performance la SCM Timișoara sau o mutare în altă localitate! ”Am solicitat un spațiu de 200-250 de metri pătrați de la primărie, în concesiune, să ne ridicăm un hangarAm primit oferte din alte orașe. Cei de la Arad ne vor, și cei de la Dumbrăvița, doar că lacul de acolo este foarte mic. Am făcut cerere să fim primiți la SCM Timișoara, să vedem ce va fi. La cluburile guvermantale (n.r. de tip CSM Timișoara) nu vreau, pentru că am făcut acest club să arăt că se poate face performanță și altfel. Nu ne-a reușit în totalitate”, a mărturisit Ispas.

Antrenorul va reveni sâmbătă în Japonia, unde antrenează lotul pentru viitoare ediție a Jocurilor Olimpice. ”Cu banii de acolo eu țineam sportivii de la clubul meu. Am plecat o perioadă, dar m-am întors pentru că m-au chemat pentru Jocurile Olimpice. Dacă nu sunt dorit nici la Timișoara, nici la București. Cu cei de la federație nu pot lucra deoarece timișorenii nu sunt agreați, se caută un anumit tip comportamental. Dacă nu aveam loc la București, măcar la Timișoara să fi avut”, a conchis Octavian Ispas.

foto: adevarul.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.