Joma - JSport.roJSport.ro

Marți, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, o decizie pe care multe țări și federații o așteptau. Urmează o reconfigurare a strategiei la nivel național pentru competiția supremă. Din Timiș, la Tokyo erau calificați oficial doi sportivi.

Mai întâi, premierul Japoniei, Shinzo Abe a anunțat că CIO a acceptat propunerea sa de amânare a Jocurilor Olimpice pentru 2021. Ulterior, a venit și confirmarea CIO. ”În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale. Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic Internațional.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a dat deja recomandări federațiilor. ”Era ceea ce ne aşteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunţe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări şi pentru a da posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc pentru a-şi reevalua planurile de pregătire, strategia. Noi astăzi am avut o primă şedinţă a Comisiei Tehnice olimpice pentru sportul de performanţă, au făcut câteva recomandări pe care le vom trimite federaţiilor sportive naţionale, urmând a începe acest dialog vizavi de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice. Dintre recomandări, în primul rând este vorba de pregătirea sportivilor, a celor calificaţi şi a celor în curs de calificare. Avem nevoie de o regândire a strategiei până anul viitor. Trebuie ştim dacă fiecare federaţie îşi menţine obiectivul, dacă îşi reevaluează acest obiectiv şi fiecare federaţie ce obiectiv are în perioada următoare, pe termen scurt şi după aceea să vedem un plan pe termen lung. După anunţul preşedintelui Iohannis de astăzi, situaţia oricum devine, hai să nu-i spunem stresantă, dar devine foarte serioasă. Trebuie să respectăm aceste cerinţe, pentru că, după cum vedeţi, numărul de cazuri creşte în România şi eu cred că avem datoria fiecare dintre noi să fim disciplinaţi, că respectăm aceste măsuri, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru”, a declarat președintele COSR, Mihai Covaliu, pentru Agerpres.

Din Timiș, se calificaseră pentru Tokyo canotorul Marian Enache, cu barca de dublu vâsle a României, alături de Ioan Prundeanu. De asemenea, Ancuța Stoenescu s-a calificat cu echipa feminină de baschet 3X3 a României. Pentru multe sporturi, calificările rămăseseră deschise, deoarece multe turnee sua competiții ce contau pentru biletele la Tokyo au fost anulate, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.