Joma - JSport.roJSport.ro

Loturile naționale ale României de caiac-canoe și canotaj riscă să fie date afară din Complexul Sportiv Național de la Snagov, după ce Ministerul Tineretului și Sportului a trimis o adresă în acest sens. Din Timiș, la Snagov se află și canotorii Marian Enache și Cristian Pîrghie.

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, spune că sportivii erau izolați la Snagov și deci, pericolul coronavirusului e foarte redus. ”Toţi suntem în pregătire aici, nu a plecat nimeni. Eu înţeleg că s-a închis complexul de la Lia Manoliu, dar acolo era regim deschis, aveau regim hotelier. Încerc să ţin sportivii în siguranţă şi în pregătire, pentru că dacă îi trimitem acasă, la revedere Jocuri Olimpice, nu mai poţi să speri la ceva. A, că-i pregăteşti pentru Balcaniadă sau eu ştiu ce competiţie, da, se poate, dar nu mai poţi să ai pretenţii de Jocuri Olimpice. E ordonanţa aia militară şi ne-au băgat pe toţi la grămadă, dar aici la Snagov nu e restaurant cu regim deschis, sportivii stau izolaţi, e o cantină şi cămine, nu stau claie peste grămadă, eu spun că sunt în siguranţă. Vorbesc tot timpul şi cu ministrul şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, dar există această comisie de epidemiologie care nu-şi asumă răspunderea. Nimeni nu-şi asumă răspunderea. Toată lumea ştie situaţia noastră şi facem apel la autorităţi să ne lase să ne pregătim. Ştim că sunt o mie de alte probleme în acest moment, dar şi asta e o problemă, totuşi reprezentăm România”, a spus Lipă, citată de Agerpres.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Președintele federației spune că se pot lua măsuri ca toată lumea de la Snagov să nu mai intre sau să iasă din complex, în contextul în care Comitetul Olimpic Internațional nu a anunțat nimic despre o modificare privind data disputării întrecerii supreme. ”Eu cer autorităţilor să ne recomande ce măsuri de protecţie să luăm peste cele pe care le-am luat deja, să pună jandarmi la poartă, nu ştiu, orice, şi noi le vom respecta. Dar să ne lase să ne pregătim. Recomandaţi-ne ce să facem şi aia facem. Dacă angajaţii de complex nu mai vor să vină, COSR va angaja bucătari şi ospătari pe perioada asta şi vor sta acolo, sau angajăm o firmă de catering care să vină să ne aducă mâncare. Deci soluţii ar fi. Sportivii ne roagă să-i ţinem în pregătire şi e normal de vreme ce Comitetul Internaţional Olimpic şi japonezii spun că Jocurile Olimpice se vor disputa. Cum să întrerupem pregătirea? Dacă CIO va anunţa că se amână sau că anulează Jocurile Olimpice doar nu o să fi nebuni să stăm în pregătire”, a mai spus Lipă, pentru aceeași sursă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să înceapă în 24 iulie și să se termine la data de 9 august. Deocamdată, România a calificat bărcile ”mici”, între care și cea de dublu vâsle, grație rezultatului obținut de Marian Enache și Ioan Prundeanu la Campionatul Mondial de la Linz. Cristian Pîrghie a concurat cu barca de 8+1, care, teoretic, poate obține biletele pentru Japonia la Regata de la Lucerna, ultima competiție de calificare. Oficial, din Timiș sunt calificați la Tokyo doar Enache și baschetbalista Ancuța Stoenescu, componentă a naționalei de baschet 3X3.

foto: facebook.com/pg/Federatia-Romana-De-Canotaj

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.