Joma - JSport.roJSport.ro

Calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo mai erau deschise pentru sportivii de la lupte, între care și Ivan Guidea, sportiv al clubului CSM Lugoj. Federația Română de Lupte a suspendat însă antrenamentele la lotul național de o bună bucată de vreme deja.

Dacă la caiac-canoe și canotaj, loturile naționale mai fac antrenamente la Snagov, cei de la Federația Română de Lupte au sista pregătirea centralizată de dinainte de data 16 martie, când în România s-a declarat stare de urgență. ”Noi înainte să ia Guvernul toate aceste decizii am închis tot. Chiar cu o săptămână înainte să se decreteze starea de urgenţă am sistat toate activităţile. Nu mai avem luptători care să se antreneze centralizat la vreo bază sau complex sportiv. Am suspendat activitatea loturilor de la copiii de 13 ani până la seniori pe perioada stării de urgenţă. Vedem ce facem mai departe în funcţie de reevaluarea situaţiei de către autorităţi şi apoi de către Biroul Federal al federaţiei. Până atunci toţi sunt acasă. Sportivii se antrenează acasă individual de mai multe zile, au program stabilit de antrenori”, a declarat președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, pentru Agerpres.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În cursa pentru calificările la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi și sportivul Ivan Guidea, practicand de lupte libere. Originar din republica Moldova, a fost naturalizat în România și e legitimat de ani buni la CSM Lugoj. Guidea a participat la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, pentru România. Atunci, a concurat la categoria de 57 de kg și a fost eliminat din sferturi. Guidea are în palmares bronzul la Campionatul European de la Riga din 2016. Pentru 2019, a fost declarat cel mai bun sportiv din Lugoj. În această perioadă, toți luptătorii români de la lot se antrenează individual.

foto: libertatea.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.