Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa României de junioare a pierdut finala cu Rusia în cadrul Campionatului European pentru Juniori și Cadeți de Tenis de Masă de la Guimaraes. Au jucat și sportivele legitimate la ACS Dumbrăvița, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, iar prima mai are trei șanse să egaleze sau să doboare recordul mondial al lui Vladimir Samsonov.

România a jucat în grupa A, unde a înregistrat doar victorii. A fost 3-1 cu Croția, după ce Adina Diaconu s-a impus cu 3-1 cu Karla Franovic și cu 3-0 cu Andrea Pavlovic, iar Andreea Dragoman a cedat cu 3-1 cu aceeași  Andrea Pavlovic. Tot 3-1 a fost și cu Franța, după victoriile Adinei, la scorul de 3-0 cu Leili Mostafavi și 3-1 cu Lucie Gauthier, și un meci în care Dragoman a cedat cu 3-1 cu aceeași Gauthier. Scorul de  3-1 s-a repetat cu Slovenia, după ce Adina Diaconu a câștigat cu 3-0 cu Katarina Satrazar și 3-1 cu Ana Tofant, iar Andreea Dragoman a bătut-o cu 3-0 pe aceeași Ana Tofant.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În optimi, România a dat peste Turcia, pe care a bătut-o cu 3-1. Adina Diaconu a câștigat 3-0 cu Betul Nur Kahraman și cu 3-1 cu Simay Kulakceken, iar Andreea Dragoman s-a impus cu 3-0 cu aceeași Kulakceken. Tot 3-1 a fost și cu Cehia, în sferturi. Diaconu a câștigat cu 3-1 cu Stanislava Slezakova și cu 3-0 cu Katerina Cechova, pe care Dragoman a bătut-o cu 3-1. În semifinale, româncele au dat de Azerbaidjan, și victoria a fost tot cu 3-1. Diaconu a triumfat cu 3-0 cu Chen Xingtai și cu 3-1 cu Jing Ning, sportiva cu care ardeleanca Dragoman cedase cu 3-2, la primul meci cu set decisiv.

A venit și marea finală cu Rusia, una unde ”davai, davai-ul” a bătut ”hai-ul” românesc după trei emciuri terminate cu 3-2. Adina Diaconu a fost condusă cu 11-9, 11-9 de Anastasia Kolish, dar a egalat cu 11-7, 11-9, pentru ca apoi să piardă decisivul cu 11-6. Andreea Dragoman a condus cu 11-7, 11-9 cu Mariia Tailakova, care a egalat-o după 11-5 și 13-11 și s-a impus în decisiv 11-7. Tania Plăian a jucat cu Kristina Kasantseva, care a luat primul set cu 12-10. Românca a preluat conducerea după 11-6 și 13-11, pentru ca apoi rusoaică să o bată cu 11-1 și cu 11-5 în setul decisiv.

Din echipa României a mai făcut parte Mihaela Plăeșu. În zilele viitoare, urmează probleme individuale de simplu, dublu feminin și dublu mixt pentru jucătoarele Dumbrăviței. Dacă Adina Diaconu mai câștigă două medalii de aur, îl depășește pe cle mai titrat junior al lumii, Vladimir Samsonov. Slătineanca e în ultimul an de juniorat.

foto: facebook.com/frtmromania

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.