Joma - JSport.roJSport.ro

În 27 octombrie, la Timișoara va avea loc a treia ediție a Timișoara City Marathon, eveniment la care iubitorii de mișcare pot alege din șase tipuri de curse. Nu vor lipsi nici momentele încărcate de istorie, cu starturi date cu tunul. Evenimentul este organizat de clubul sportiv Alergotura.

Evenimentul din acest an e inspirat de momentul eliberării Timișoarei de sub dominația turcească, de către principele Eugeniu de Savoya. La eveniment se organizează Maratonul Cavalerilor Cetății, o cursă de 42,2 km, care are startul din apropiere de granița cu Serbia, mai precis, de la Otelec. Pe malul Begăi, concurenții se vor întrece până la finish-ul din Piața Libertății. Pe o distanță mai mică, de 21,5 km, va fi organizat Semimaratonul Eugeniu de Savoya, în oraș, și pe malul Begăi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cei care nu duc distanțe așa lungi se pot înscrie la Ștafeta Solii Cetății, un traseu de 10,6 km, care se repetă de două ori pe zi. Tot pe distanța de 10,6 km va fi Crosul Poarta Forforosa. De asemenea, mai există opțiunile Crosul Batalionul Banat, pe distanța de 5,5 km, dar și Timișoara City Family Run, pe un traseu scurt, de 2 km.

Startul curselor se va da cu salve de tun.”Ne întâlnim în inima cetății Timișoarei, locul în care încă din trecut obișnuiam să sărbătorim orașul și să simțim pulsul comunității. Ne pregătim să organizăm starturi care, pe lângă semnificația sportivă, ne vor spune povestea locului nostru. Invităm timișorenii să vină la una dintre cele șase curse, ca alergători sau ca spectatori-suporteri”, a declarat Adrian Ciutina, președintele organizației Alergotura. La eveniment va avea loc și o paradă a uniformelor.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.