Joma - JSport.roJSport.ro

Cei doi canotori din Timiș de lot național au fost la înălțime la Campionatul European de Canotaj de la Lucerna de la sfârșitul săptămânii. Marian Enache a cucerit bronzul la proba de dublu vâsle, în timp ce Cristian Pîrghie a luat locul 4 cu echipajul de 8+1e.

Enache a concurat alături de Ioan Prundeanu (foto). Românii au terminat pe locul 2 în serie, după Irlanda, cu timpul de 06:29.620. În semifinale, au fost pe 3, după Polonia și Suedia, cu timpul de 06:11:020. În finală, Enache și Prundeanu au obținut timpul de 06:13:960 de minute, suficient pentru medalia de bronz. Pe podium au mai fost Polonia și Suedia, după un photo-finish foarte strâns. Enache nu a fost singurul timișean de la Europenele de la Lucerna.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În concurs a fost și Cristian Pîrghie, care a concurat la 8+1, alături de Vlad Aicoboae, Alexandru Macovei, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu Bejan și Adrian Munteanu. În serii, au avut al doilea timp, după Germania, 05:29.030, pentru ca în recalificări să fie tot al doilea echipa, după Marea Britanie, cu timpul de 05:30:510. În finală, a fost locul 4, după Germania, Marea Britanie și Olanda, cu timpul de 05:31.770

La Europenele de la Lucerna, România a luat șase medalii, una de aur, patru de argint și un bronz, ceea ce ne plasează țara pe locul 4 la nivel continental.

foto: World Rowing

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.