Joma - JSport.roJSport.ro

Antrenorul timișorean de caiac Octavian Ipas a făcut o serie de declarații dure despre politica federației de profil în ceea ce privește dopajul. Acum revenit la lotul național al Japoniei, bănățeanul a acuzat Federația Româmă de Caiac-Canoe de tentativă de mușamalizare a scandalului de dopaj, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Ispas e menționat într-o înregistrare audio dintre președintele federației, Ion Bârlădeanu și sportivul Liviu dumitrescu, depistat pozitiv cu hormon de creștere. Timișoreanule acuzat că a amenințat-o pe șefa ANAD, Gabriel Vâjâială, că va face demersuri dacă informațiile despre dopaj erau mușamalizate. ”Un individ numit Ispas a trimis un mail la ANAD zilele trecute. Tembelul de Ispas din Japonia. Și a făcut-o zob pe doamna Vâjială. Și a zis că dacă nu-și face datoria la sânge…nici nu vrea răspuns. Știe ce are de făcut!”, este descrierea pe care i-o face președintele federației lui Octavian Ispas.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Antrenorul spune că e dezamăgit că de fapt, nimeni din caiac-canoe nu luptă cu adevărat împotriva dopajului. ”Cel mai mult mă doare că, din luna mai până acum, adică după tot acest scandal imens, nimeni de la ANAD, MTS, COSR sau federație nu a organizat nicio acțiune de prevenție-educație pentru informarea juniorilor, seniorilor și antrenorilor despre pericolele dopingului. Dacă nu avem reacție imediată, vom continua la fel! Din păcate, în caiacul românesc nu există niciun fel de opoziție la adresa modului în care federația gestionează fenomenul. Se pare că e o situație plăcută pentru toți și-și doresc să continue la fel. Sunt toți prieteni între ei”, a declarat Ispas pentru Gazeta Sporturilor.

Octavian Ispas are clubul său privat la Timișoara, Water Performance. Antrenorul a pregătit lotul olimpic de caiac al Japoniei pentru Jocurile Olimpice din 2008 și 2012, iar acum, îi pregătește din nou pe niponi, pentru competiția pe care o vor găzdui în 2020.

foto: banatsport.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.