Joma - JSport.roJSport.ro

podium-individual650Vlad Cotuna a câștigat nu mai puțin de șase medalii la Campionatul Național de Gimnastică de la Cluj-Napoca. Sportivul legitimat la Steaua are trei medalii de argint în finalele pe aparate și încă trei medalii de bronz cu echipa, la individual compus și sol.

Vineri, Vlad Cotuna a urcat pe podium cu Steaua pentru medalia de bronz, după un punctaj total de 234,098, după echipele de la Dinamo și CSM Bistrița. La individual compus, timișoreanul a fost pe locul trei, cu un total de 83,699, după Andrei Muntean și Cristian Bățagă. Cotuna a primit 14,700 la sol, 13,700 al cal cu mânere, 14,266 la inele, 12,900 la sărituri, 15,500 la paralele și 12,633 la bară fixă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Concursul din finala pe aparate a fost unul ce i-a mai adus patru medalii timișoreanului. La sol, cu nota de 14,650, Cotuna a luat bronzul, după Marian Drăgulescu și Andrei Muntean. La cal cu mânere, nu neapărat un punct forte ale său, gimnastul din Banat a devenit vicecampion, grație notei de 13,600, una deloc grozavă. Cotuna a fost însă singurul care nu s-a dat jos de pe aparat, dintre toți cei opt finaliști, și astfel, deși nu a avut dificultate, a urcat pe podium, după Bățagă.

Vlad Cotuna a concurat și în finala de la inele, dar nu a prins podiumului. La parelele, a luat argintul, cu nota de 15,300, în urma lui Andrei Muntean. Tot argint a fost și la bară fixă, după ce a fost notat cu 13,950, aparat la care doar Andrei Muntean l-a depășit. La sărituri, Cotuna nu a prins finala deoarece nu a efectuat două sărituri în concursul de vineri.

Federația Română de Gimnastică trebuie să aleagă al doilea gimnast ce va merge la Rio dintre Vlad Cotuna, Cristian Bățagă și Andrei Muntean, iar după competiția de la Cluj-Napoca, cel din urmă pare favorit.

De menționat că CSM Lugoj a fost reprezentată la individual compus de un elvețian, deoarece nu mai are seniori legitimați. David Fuerst a luat locul 5, dar a fost legitimat doar pentru acest concurs.

foto: romgym.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.