Joma - JSport.roJSport.ro

După opt titluri de campion național de motocros și multiple accidentări, lugojeanul Mihai Stoichescu a decis să renunțe la sportul care i-a adus atâtea satisfacții. La fel ca și alți campioni, și motivele lui Stoichescu, care va împlini sâmbătă 30 de ani, țin de latura financiară.

În ultimul an, Timișul a pierdut sportivi sau echipe de aur. Alarmant este că din cei trei sportivi mai buni ai județului în anii 2014 și 2015, doi au abandonat activitatea sportivă de performanță. În 2015, caiaciștii Ioan Povăliceanu și Cosmin Vieru au fost cei mai titrați sportivi ai județului. Între timp, Vieru a renunțat, deși perioada senioratului abia ar fi început. De asemenea, în toamnă, și sprintera Ioana Gheorghe, și ea aflată la cumpăna dintre juniorat și seniorat, a decis să se lase de atletism. La începutul lui 2017, CSM Lugoj a decis să renunțe la participarea în Superliga de lupte, la libere și greco-romane, tot din rațiuni financiare. Acum, și lugojeanul Stoichescu a renunțat la motocross.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După ce și-a riscat de multe ori viața cu accidentări grave, Mihai Stoichescu a renunțat la activitatea la clubul Moto Extrem Lugoj, deși, spre deosebire de alți practicanți de motorsport, nu fost nevoit să aducă bani de acasă. ”Până acum am făcut totul din pasiune, dar de acum trebuie să fac ceva şi pentru mine, să am o carte de muncă, să am o familie. Au fost 15 ani în care nu am avut duminică, un concediu sau o zi de odihnă, ca oricine. Doar în perioada de accidentări mai aveam timp liber. Nu mai pot să stau pe banii pe care îi primeam până acum. În afară de jeep nu am nimic, acum nu pot să îmi iau nici cupele câştigate, de la club. Am un contract cu clubul pe 4 ani, semnat la începutul anului şi trebuie să vadă în continuare ce pot să fac în această situaţie. Am câţiva prieteni la Bucureşti care mi-au înţeles situaţia, mi-au întins o mână de ajutor şi s-ar putea să intru un proiect de cascadorii de motociclism. Dacă aveam un salariu mai bun şi carte de muncă aş fi rămas la club, mai puteam încă nişte ani să concurez, dar aşa am fost doar pe punctul de supravieţui”, a declarat Stoichescu pentru Redeșteptarea.

Liviu Jigmond, antrenor și omul bun la toate la Moto Extrem Lugoj este supărat pe decizia lui Stoichescu, întrucât i-a cumpărat recent o motocicletă nouă, pentru competiții. ”În urmă cu două luni am semnat cu Mihai o convenţie pentru activitatea anilor care urmează şi din punctul meu de vedere consider că gestul său nu este unul corect. Dacă tot vroia să renunţe, ar fi trebuit să o facă din toamnă la sfârşitul sezonului competiţional. Pentru el am cumpărat, nu demult, o motocicletă nouă. El a considerat că o să fie mai bine altfel. Putea să o mai ducă încă 5-10 ani în activitatea de performanţă. Eu îi respect decizia şi nu îi impun nici o penalitate, chiar dacă avem o înţelegere semnată şi chiar dacă pentru rezultatele reuşite în ultimii ani am investit mult şi am depus multă muncă. Cred că e singurul pilot din ţară care a primit o motocicletă, bani şi care nu plătea nimic pentru acest sport. O să încercăm anul acesta să concurăm la profesionişti doar cu Vlad Roşu şi în perioada următoare ne vom axa în principal pe pregătirea piloţilor tineri, de la grupele de copii”, a declarat lugojeanul pentru același ziar.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.