Joma - JSport.roJSport.ro

CSM Lugoj, câștigătoarea din 2016 a Superligii de lupte, atât la libere, cât și la greco-romane, nu va participa anul acesta în concursul pe echipe. Decizia a fost luată din rațiuni financiare, deoarece clubul din orașul de pe Timiș are datorii și nu știe dacă va primi anul acesta bani de la consiliul județean.

Directorul clubului, Marius Maier, spune că este prea costisitor să plătească un număr mare de sportivi pentru trei etape pe an, cât are Superliga. ”În momentul de față am luat această decizie din rațiuni financiare, deoarece nu este încă clară metodologia de finanțare de la consiliul județean, iar noi depindem mult de acei bani. Anul trecut am fost aproape de colaps financiar, ne-am descurcat greu, cu rectificări de buget, și avem și acum datorii la stat. În Superligă sunt opt categorii de greutate la ambele stiluri, trebuie să ai și două rezerve, pentru că e un sport în care apar accidentări. Trebuia să plătim tot anul sportivi împrumutați de la alte cluburi pentru trei etape. Marile branduri, Steaua și Dinamo, nu mai participă de câțiva ani în Superligă”, ne-a declarat Marius Maier. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSM Lugoj își va păstra luptătorii pentru concursurile de individual, atât la libere, cât și la greco-romane. ”Până la urmă, individualul este competiția care contează, la echipe e mai mult impresie artistică. Deși chiar și acolo îi plătim un an pentru un singur concurs. Luptele sunt un sport aparte din acest punct de vedere. Dar Lugojul are o tradiție în acest sport și nu putem renunța de tot. Avem la fiecare stil patru sportivi foarte buni și suntem siguri că vor lua medalii”, a mai explicat Maier. Ivan Guidea, participant la Jocurile Olimpice de la Rio,  va rămâne legitimat la clubul lugojean.

Retragerea Lugojului din Superligă netezește calea pentru CSM Timișoara, care mereu se afla în luptă grea cu lugojenii pentru aur. De cele mai multe ori, clubul din orașul de pe Timiș a câștigat. Fostul director al CSM Lugoj, Gheorghe Bologa, dorea să înființeze secții de atletism și judo în 2017, dar deocamdată, Marius Maier spune că acest lucru nu se va realiza până ce CJT nu va asigura o finanțare.

Clubul CSM Lugoj are echipă de volei în prima ligă, echipa de fotbal în Liga a III-a, secții de lupte, gimnastică, box și șah, iar deocamdată, retragerea din Superligă este singura.

foto: cetateanul.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.