Joma - JSport.roJSport.ro

Adelina Pastor știe la cei 23 de ani ai săi, fără doar și poate, ce vrea. Dacă ieri vi l-am prezentat pe luptătorul Ivan Guidea, astăzi vă anunțăm că Adelina Pastor, și ea pe locul întâi în topul sportivilor din Timiș, a luat aceeași distincție și în Dolj, întrucât are dublă legitimare, și la CSM Timișoara, și la CSM Craiova. Sportiva născut la Zălau, dar mutată de mult timp în Timișoara, și-a atins apogeul carierei în 2016 cu prezența la Jocurile Olimpice, dar și cu un bronz la Mondialele indoor.

Însă cele două competiții la care s-a adunat crema atletismului mondial nu sunt singurul motiv de mândrie pentru Adelina, care anul acesta a fost pentru a șasea oară (!) cea mai bună sportivă din Timiș. ”Bineînțeles că mai țin minte, pentru că este important pentru mine. Locul întâi nu poate să-l obțină oricine: de șase ori. Sunt foarte fericită pentru acest rezultat, vreau să felicit și ceilalți sportivi pentru perseverența lor, în mod special pe cei de pe locul întâi, pentru că datorită lor sunt și eu acum aici: sunt mai bună, mai determinată”, a spus atleta, întrebată dacă mai știe de câte ori a fost numărul unu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Anul acesta, pentru prima dată, sportiva de 23 de ani a împărțit primul loc cu luptătorul Ivan Guidea și cu jucătoarea de tenis Adina Diaconu, dar acest lucru nu a deranjat-o. ”Nu este niciun fel de problemă, să dea Dumnezeu să fim și zece, doar să avem rezultate cât mai bune și să reușim să ne atingem obiectivele pe care ni le dorim fiecare în parte”, a spus alergătoarea. În 2014, sprintera Ioana Gheorghe a fost sportiva județului, iar în 2015, caiaciștii Cosmin Vieru și Ioan Povăliceanu au primit distincțiile. Pastor a revenit însă în forța. ”După doi ani de zile. Am avut și ceva probleme de sănătate, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să trec peste. Este o relansare pentru mine, ca să zic așa”, consideră atleta legitimată și la Timișoara, și la Craiova.

Drumul spre visul de la RioRio a început la Portland, la Mondialele de sală

Finala probei de ștafeată feminină de 4X400 de metri a fost una dramatică la Campionatul Mondial de Atletism in sală de la Portland, Oregon. Jamaicancele s-au împiedicat și astfel, deși erau favorite, au pierdut șansa unei medalii. În acest context, SUA a luat aurul, Polonia argintul, iar Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor au luat bronzul. ”Este cel mai bun an pentru mine, deoarece am reușit să particip la Jocurile Olimpice, să obținem și o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Seniori, prima mea medalie la senioare, mă refer la un campionat mondial”, consideră Adelina Pastor, despre momentul în care a început urcușul în 2016.

Medalia de bronz le-a dat însă ceva emoții sportivelor, deoarece Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu meldonium, substanța care o ține și acum pe ”tușă” pe Maria Sharapova. Până la urmă, medalia ștafetei românești nu a fost retrasă. ”A fost o experiență unică, nu vreau să uit acest moment niciodată și cu siguranță nu o să-l uit. Au fost mici discuții, pentru că acea substanță, meldoniumul, pe care au consumat-o foarte mulți sportivi, a consumat-o și una dintre colegele mele de echipă. Dar având o cantitate foarte mică, nu s-a retras meritul. Era dureros pentru noi, pentru că să tragi toată echipa în jos pentru o singură persoană nu era OK”, a povestit atleta despre momentele neplăcute din aprilie.

Cu gândul la Tokio 2020

După Mondialele de sală, a urmat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, tot cu ștafeta, după ce Adelina Pastor nu s-a calificat și individual la 400 de metri plat. ”La Rio…Unic! Oricine își dorește să ajungă acolo și sper să ajung și peste patru ani, să performez mult mai mult de atât. Mi-aș fi dorit și în acest an măcar să prind o finală, dar nu a fost să fie. Eu m-am gândit de la început să mă calific doar la 400 de metri, pentru că aceasta e proba mea, pe care o iubesc, și cu care am reușit să adun atâtea rezultate frumoase. Dar, cu siguranță peste patru ani va fi mult mai bine”, a recunoscut sportiva.

Primul succes internațional al Adelina Pastor a fost în 2009, când a luat medalia de bronz la Mondialele de Tineret din Italia, cu ștafeta mixtă. În 2013, a luat argintul, tot cu ștafeta, de data aceasta la Europenele U23 din Estonia, iar ulterior, a luat aurul la Jocurile Francofoniei, tot în proba de ștafetă. A urmat calificarea la Rio, alături de Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță  și Andrea Mikloș. În 2017, Adelina vrea pe podium și la Europenele de sală. ”Urmează un campionat european de sală, unde am ca obiectiv între locul 1 și locul 3, dar toată lumea țintește mai sus. Acesta e primul meu obiectiv, apoi, mai sunt și alte competiții”, a conchis sportiva.

Și în plan personal, Adelina e într-o familie de campioni. Logodită cu portarul Eduard Pap, de la Luceafărul Oradea, atleta și fotbalistul vor fi cununați de o pereche de nași care știu cu ce se mănâncă o medalie olimpice: judoka Corina Căprioriu și luptătorul Gheorghiță Ștefan.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.