Joma - JSport.roJSport.ro

Adulat dar și controversat din cauza unor scandaluri de dopaj, celebrul atlet Ben Johnson se află zilele acestea la Timișoara, pentru un seminar de pregătire fizică organizat la Universitatea Politehnică, care nu vizează strict atletismul. Fostul sprinter este aici alături de antrenorul său de origini române, Tudor Bompa. Canadianul de origini jamaicane a avut un discurs interesant la conferința de prezentare a evenimentului.

Johnson se și ocupă în Canada de astfel de cursuri de ”coaching”, în principal pentru copii. Deși s-a retras de ani buni, sportivul a rămas foarte fidel unui stil de viață sănătos. Organizatorii evenimentului unde este prezent Johnson au povestit că fostul alergător de 100 de metri ceartă oamenii care fumează și chiar i-a reproșat unui bărbat că fumează prea aproape de ușa hotelului unde este cazat, deranjat de fum. Cu medalii retrase pentru acuzații de dopaj, Johnson nu se ferește să deschidă acest subiect. ”Toată lumea dă vina pe Rusia pentru dopaj, dar ce ne facem cu americanii?”, a punctat Johnson, întrebat despre scandalurile cu atleții ruși.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Johnson și Tudor Bompa au vorbit despre importanța antrenamentului de forță pentru atleți, deoarece doar o musculatură puternică poate propulsa un corp în cursele de mare viteză. Canadianul a vorbit și despre motivația sa pentru antrenamente și a precizat că mereu, mama a fost cel mai important factor pentru el. ”Cea mai mare motivație nu a venit din mine, ci de la mama mea. Datorită ei mi-am dat viața pentru acest sport”, a mărturisit Ben Johnson.

Johnson a și dat sfaturi pentru naționala României, cum să se refacă după meciul cu Feroe, pentru partida mai grea cu Norvegia. ”Antrenorul trebuie să se concentreze mult pe recuperare. Să nu îi încarce prea mult, ca mușchii să fie relaxați. Nu neapărat să îi țină mult îngheață, dar să îi pună să facă dușuri reci, masaj, să facă mult stretching și să se odihnească”, a mai spus Johnson.

Ben Johnson a avut, printre altele, retrase și medaliile de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.