Joma - JSport.roJSport.ro

Atletismul timișorean e mai sărac după ce multipla campioană de junioari Ioana Gheorghe a pus stop activității competiționale, la final de 2016. Fără sprinteră, CSM Timișoara abordează sezonul de sală cu Adelina Pastor, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio, sibianul Adrian Drăgan, Marcus Drăghici, Alberto Gheorghescu și Gabriel Grunwald.

Ioana Gheorghe este triplă campioană balcanică, semifinalistă la Mondiale, și campioană în proba de ștafetă mixtă 8X100 de metri la jocurile Olimpice de Cadeți de la Nanjing din 2014. Atleta de 19 ani era o specialistă a probelor de 100 și 200 de metri și a fost declarată cea mai bună sportivă a județului în anul 2014. ”În toamnă mi-a spus că revine la 1 octombrie la antrenamente. Am așteptat-o, între timp am auzit că s-a și lăsat de facultate și că a făcut un curs de make-up. Și-a vândut și o parte din echipament pe rețele de socializare. Îmi pare foarte rău că a luat această decizie, ea mai prindea sigur două cicluri olimpice”, ne-a declarat cu regret antrenorul Ioan Damaschin. Ioana Gheorghe nu a mai concurat din luna iulie și în 2016 a avut ultimul an de juniorat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În aceste condiții, în sezonul de sală, CSM Timișoara va concura cu Adelina Pastor la 400 de metri, Adrian Drăgan, tot la 400 de metri, Marcus Drăghici la 60 de metri și 400 de metri, dar și Alberto Gheorghescu, la 400 de metri. Toți băieții vor concura și la ștafeta de 4X400 de metri, unde echipa va fi completată de Gabriel Grunwald. ”De sâmbătă am venit cu ei la București și vrem să rămânem aici până la Europenele de la începutul lui martie, ca să ne pregătim în sală. Cu Adrian Drăgan din septembrie am făcut pregătire prin ”corespodență”, deoarece a dat concurs pentru un post de profesor la CSȘ Sibiu și s-a angajat”, ne-a explicat antrenorul emerit Ioan Damaschin.

Atletismul timișorean, măcinat de lipsa banilor și a infrastructurii

Ioan Damaschin muncește de ani de zile în slujba atletismului timișorean și ne-a spus și of-urile cu care se confruntă. La fel ca și alți antrenori, Damaschin se plânge de subfinanțarea sporturilor individuale. ”Eu am vorbit cu domnul Grindeanu cât era la consiliu județean, să dăm pentru sportivii participanți la Jocurile Olimpice o bursă, cum e la Iași de exemplu. A fost foarte receptiv. Aici se bagă mulți bani în sporturile de echipe, unde anual se schimbă trei rânduri de străini, la baschet, la rugby. Ei sunt mercenari. Cu 5000 de euro poți ține trei sportivi care să te reprezinte la campionate europene, mondiale și Jocuri Olimpice. Dar sunt alte interese”, a oftat, supărat, Damaschin.

Timișoara nu mai are o sală de atletism din 1987!, de când a ars sala din Circumvalațiunii. Iarna, atleții timișoreni sunt nevoiți să se antreneze prin frig. ”Anul acesta condițiile pentru pregătire au fost foarte vitrege. A plouat mult și pista de atletism a fost tot înghețată. Ne-am antrenat la Știința, prin bunăvoința lui Florin Teodorescu am făcut la el forță și pe banda de alergare. La „Păltinișanu” am făcut mai mult ”scări” și ceva pregătire specifică pe mocheta de pe tunel. Au fost discuții să se refacă sală de altetism acum mulți ani, cu oameni potenți financiar, să fie jos sală și deasurpa birouri. Însă nu a luat șpagă cine trebuie și nu s-a mai realizat”, a conchis Damaschin.

Sâmbătă șu duminică, la București va avea loc prima etapă a Campionatului Național de Sală pentur seniori, tineret și juniori 1.

foto: cosr.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Atleții de la CSM Timișoara, în frunte cu antrenorul Ioan Damaschin, au ajuns la București la mijlocul săptămânii, iar reputatul antrenor încearcă să mențină delegația cantonată în capitală pe toată perioada sezonului de sală. Sezon ce începe în weekend, cu prima etapă a Campionatelor Naționale indoor pentru seniori, tineret și juniori 1 și la care clubul de pe Bega va fi reprezentat de Adelina Pastor (400m), Adrian Drăgan (400m), Marcus Drăghici (60m, 400m), Alberto Gheorghescu (400m) și ștafeta masculină de 4x400m (Drăgan, Drăghici, Gheorghescu, Grunwald). Lipsește din lot Ioana Gheorghe (desemnată sportiva județului Timiș pe anul 2014), care a decis să abandoneze activitatea competițională, după cum ne informează tmsport.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.