Joma - JSport.roJSport.ro

Etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori, desfășurată săptămâna trecută la Pitești, a fost un concurs prolific pentru atleții timișoreni. În probele individuale, cei din Capitala Banatului sau legitimați aici au adunat șapte medalii. De altfel, cinci sportivi legați de orașul de pe Bega vor participa și la Campionatul European pe echipe.

Cosmin Dumitrache a câștigat din nou titlul la 110 metri garduri, cu timpul de 14,14. Timișoreanul este legitimat la CSM București. Aur au luat și doi sportivi care au dublă legitimare și la CSM Timișoara. Este vorba de clujeanul Robert Parge, la 400 de metri plat, cu timpul de 46,96 secunde, și Vlad Dulcescu, legitimat și la CSU Poli Iași, care a triumfat la 400 de metri garduri, cu timpul de 51,64 de secunde. Dulcescu a luat și argintul la 200 de metri plat, unde a bifat timpul de 21,31 de secunde. Argintul l-a cucerit și timișoreanca Ioana Gheorghe, la 100 de metri plat, după timpul de 11,81. Sportiva legitimată la CSA Steaua a luat și medalia de bronz la 200 de metri, unde a avut timpul de 24,36.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În probele de ștafete, sportivii menționați au mai urcat pe podium. Robert Parge a luat argintul la 4X400, cu CSU Cluj Napoca, iar Ioana Gheorghe, în aceeași probă a fetelor, a luat bronzul, cu CSA Steaua. În ștafeta de 4X400 de metri a CSM București a fugit și timișoreanca Andreea Hojda, iar rezultatul a fost medalia de argint, în timp ce timișoreanca Cristina Bălan a alergat în aceeași probă pentru CSM craiova, echipa ce a obținut locul 4.

Alte rezultate ale atleților timișoreni: Robert Parge, locul 4 la 200 de metri plat; Antonio Cuturean, de la LPS Banatul, locul 5 la 8000 de metri și locul 9 la 400 de metri; Daniel Budin, de la CSM Timișoara, locul 6, la 100 de metri plat; Andrei Mirea, de la CSU Poli, locul 6 la 3000 de metri obstacole; Yasmina Tămășilă de la CSU Poli, locul 7 la 1500 de metri și locul 8 la 5000 de metri; Anita Zaro, locul 7 la 10.000 de metri.

După Naționalele de la Pitești, federația a publicat convocările pentru Campionatul European pe echipe. În fiecare probă, fiecare țară are dreptul să trimită un singur concurent. Ioana Gheorghe este convocată pentru ștafetele de 4×100 de metri și 4×400 de metri, Cristina Bălan, pentru cea de 400 de metri, la feminin. La masculin, Robert Parge e convocat pentru probele de 400 de metri și 4X400 de metri, Vlad Dulcescu e convocat pentru 400 de metri garduri și aceeași ștafetă, în timp ce Cosmin Dumitrache e convocat pentru 110 metri garduri.

Campionatul European pe echipe va avea loc în perioada 9-11 august, la Sandnes, în Norvegia. România participă cu 43 de sportivi (foto), care au fost cantonați la Poiana Brașov.

foto: facebook.com/fratletism

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.