Joma - JSport.roJSport.ro

Liga Națională de Baschet masculin a luat pauză de mai bine de două săptămâni, dar nu s-a luat decizia înghețării competiției, astfel că nu este exclus să se reia competiția. Din partea jucată până la jumătatea lunii martie din acest sezon, la SCM Timișoara, cele mai bune statistici le au americanii Troy Franklin și Sherwood Brown.

Troy Franklin este în topul celor trei cei mai buni marcatori din campionat, și nu doar raportat la prima grupă valorică. Primii sunt Goran Martinic, de CSO Voluntari, și Donovan Smith, de la CSM Focșani, echipa din a doua grupă valorică. Așadar, Franklin are cea mai bună medie de puncte marcate pe meci din Top 6, una de 17,94. Conducătorul de joc are și un procentaj excelent la aruncările libere, 89,89%, al doilea procentaj din campionat, Patrick Richard de la U BT Cluj Napoca. Cu 5,50 de pase decisive per meci, Franklin este al treilea și în topul pasatorilor decisivi, top în care colegul de la Timișoara, Nikola Pesakovic, este pe locul 16, cu media de 3,78 per joc.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Statistici bune are și Sherwood Brown, celălalt american din lotul Timișoarei. Fundașul care nu  este la primul său sezon în Banat este cel mai bun recuperator al echipei. Pe locul 16 în mediile jucătorilor la acest capitol, Brown are 6,83 mingi recâștigate în posesie pentru echipa sa. De altfel, statistica ne arată un aspect observat de orice iubitor al baschetului. Că poate cea mai mare problemă a formației timișorene este tocmai capitolul recuperărilor, mai ales că iată, un jucător de postul 2, și nu un pivot, are cea mai bună statistică din echipă la acest capitol. De asemenea, Brown a bifat trei partide în care a reușit un ”double-double”.

La capitolul eficiență, Brown e pe locul 16 din LNBM, cu 16,44, iar Franklin este pe 18, cu 15,94, fiind primii clasați din echipa Timișoarei.

foto: Constantin Duma, Agerpres

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.