Vești nu tocmai încurajatoare pentru BC SCM Timișoara, după ce Tribunalul Timiș a decis să dispună intrarea în faliment a vechii asociații pe care a funcționat echipa alb-violetă după ce fabrica Elba nu s-a mai implicat financiar. ONG-ul are datorii destul de mari, iar instanța a luat o măsură firească, având în vedere că procedura de insolvență era deschisă de anul trecut.

De altfel, asociația cu membrii fondatori Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu are bunuri, deci nu poate fi executată silit, mai ales pentru datoriile foarte mari, care depășesc 150.000 de euro. Problemele au apărut după ce în vara lui 2015, autoritățile nu au mai putut finanțat echipa de baschet masculin și alte patru prim-divizionare sub formă de cotizație, în urma unei decizii a Curții de Conturi. Clubul alb-violet a funcționat din august până în octombrie 2015 inclusiv pe ”datorie”, iar salariile de atunci, plus furnizorii, au rămas neplătiți.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Până la urmă echipa a trecut în clubul de drept public SCM Timișoara, și totul a continuat cu alți jucători noi. Locul de prima ligă s-a păstrat, iar datoriile au rămas, după ce echipele de rugby și handbal și le-au stins. Neplătiți au rămas antrenorul Dragan Petricevic, jucătorii Derrick Low, Filip Barovic, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh, Nenad Milosevic, Kentwan Smith, Bogdan Popescu sau Florin Popa. De altfel, o mare parte dintre cei în cauză au mers în instanță sau la BAT, tribunalul baschetbalistic european ce poate dicta inclusiv interdicții la transferuri.

Datorii au rămas, printre altele, către furnizorii de echipament, firma de imobiliare ce deținea apartamentele unde erau cazați jucătorii, restaurantul unde luau jucătorii masa, dar și către Adrian Vermeșan și Ilie Trițoiu, care au creditat clubul la vremea respectivă. Trițoiu ne-a declarat anul trecut că o posibilă soluție este stingerea datoriile din fondul de litigii de la primărie. Tribunalul Timiș va da o decizie anul viitor, în 17 mai, când e programat următorul termen al procedurii.

În Sala ”Constantin Jude”, echipa are un banner mare despre 30 de ani neîntrerupți în prima ligă. Clubul însă și-a schimbat forma juridică. Când Elba s-a retras, în 2010, au fost achitate și mare parte din pasive, ceea ce nu s-a mai petrecut în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.