Liga Națională de Baschet feminin se va disputa sezonul acesta cu doar zece echipe, inclusiv nou-promovata CS SCM Timișoara. După ce Poli Iași a aruncat prosopul, și CSM Târgoviște a decis să joace în eșalonul secund, până va scăpat de interdicția de a face transferuri.

Cu zece echipe rămase, nimeni nu va retrograda, iar opt echipe vor juca în play-off, după grupele valorice 1-6, 7-10, care vor urma sezonului regulat. Chiar și așa, CS SCM Timișoara va juca cu cinci străine, și toate vor putea fi utilizate, deoarece doar trei americance sunt non-europence, iar baschetbalista din Australia are cetățenie britanica. Ultima sosită vine din Ucraina, așadar, este jucătoare europeană, deoarece în baschet nu contează că e vorba de țări UE sau nu. Este vorba de pivotul Anna Kiiriienko.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Jucătoare măsoară 1,90 și are 23 de ani. Kiiriienko a trecut în cariera sa pe la  Dnipropetrovsk, în țara natală, dar și în Belarus, la GK Sozh-GGU Gomel, Bulgaria, la Haskovo, dar și în ligile secunde din Turcia sau Franța. Ultimul sezon l-a petrecut la Istanbulgucu și Limoges, formații divizionar-secunde, din țări cu baschet feminin puternic însă. La turci a avut medii de 15.8 puncte și 7.8 recuperări, iar la francezi, de 6.7 puncte și 3.9 recuperări în 17 minute de joc.

Echipa avea programat duminică un meci cu sârboaicele de la Kraljevo, locul 5 din sezonul trecut. Probleme medicale ale plavelor au dus la anularea meciului, iar acum, echipa va juca două meciuri în deplasare. Miercuri va fi un amical la Târgu-Mureș, iar joi, la CSU Alba-Iulia, cu care returul ar fi programat duminică, la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.