”Leii” din Banat se prezintă în fața propriului public cu ocazia amicalelor de la Cupa Timișoara, unde sunt invitate CSU Sibiu, CSM Oradea și KK Vrsac. Alb-violeții de nu vor juca în formula completă, deoarece Octavian Popa-Calotă este încă la Eurobasket, iar tehnicianul echipei e conștient că deocamdată echipa nu poate evolua la potențial maximum.

Tudor Costescu spune că nu îl va utiliza pe Popa-Calotă, care va reveni imediat după meciul cu Muntenegru, iar nici pe Tudor Gheorghe nu îl va forța. ”Sunt primele meciuri acasă. Am jucat doar un meci de pregătire și nici la antrenamente nu am putut juca mult cinci la cinci. E un moment al pregătirii în care nu avem mari preteneții de la realizările tehnice indviduale sau de la cele tactice colective. Băieții lucreză din greu la sala de forță, plus pregătirea specifică. Popa-Calotă nu e cazul să joace, are nevoie de o perioadă de pauză nu atât fizic, cât psihic, vine după trei luni de cantonament. Îl așteaptă un sezon lung, e bine să fie proaspăt și cu mintea limpede. Tudor Gheorghe a venit de două zile, în măsura în care se acomodează, va juca aceste meciuri. La Georgia Păun este altceva, el cunoaște deja echipa”, a declarat Costescu.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Primul adversar va fi CSU Sibiu, fosta echipă a lui Igor Mijajlovic. ”Sunt foarte fericit că am venit la Timișoara. Eun club cu o bună organizare, jucători buni, staff bun, abia aștept să începem campionatul. Este al patrulea an pentru mine în România, al treilea consecutiv. Sper să vină fanii la sală, noi vom încerca să ne facem treaba cât mai bine, să îi atragem. Sibiul va fi pentru mine ca orice alt adversar, nu sunt sentimente la mijloc. Ei și-au schimbat mult echipa, noi nu. Ambele echipe au jucători convocați la naționale”, a punctat conducătorul de joc al BC SCM Timișoara.

Managerul Ilie Trițoiu a mărturisit că a dorit să invite cei mai tari adversari din România, dar nu toți au putut veni la turneu. „Am ajuns la a XXI-a ediție a turneului, avem invitate echipe de valoare. Inițial, am vrut să aducem primele trei echipe ale României. Programul se suprapunea însă cu cantonamentul celor de la Steaua la Zlatibor, iar cei de la Cluj au și români, și străini, la echipele naționale. Așa că ne-am reorientat. Sperăm să fie un turneu bun, atât din punct de vedee al spectacolului sportivă, cât și să vină lumea la sală. Au ce să vadă, jucătorii noștri noi și cei aduși vara aceasta”, a precizat Trițoiu.

Intrarea va fi liberă. Iată programul:

Vineri, 8 septembrie

Ora 17,00: CSM CSU Oradea – KK Vrsac

Ora 19,30: CSU Sibiu – BC SCM Timișoara

Sâmbătă, 9 septembrie

Ora 17,00: finala mică

Ora 19,30: finala mare

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.