Joma - JSport.roJSport.ro

BC SCM Timișoara mută duelul cu Steaua în Sala ”Constantin Jude” săptămâna aceasta, pentru două partide din play-off programate miercuri și joi. Clubul are însă probleme în plan extra-sportiv, deoarece cei de la tribunalul Arbitral Baschetbalistic i-au somat să ofere lămuriri pentru datoriile din 2015, până la data de 22 mai. 

Este vorba de datoria către Hristo Nikolov, Kyle Shilloh și Nenad Milosevic, aduși în vara lui 2015, care au rămas cu ”pagubă” la salariile pe lunile august și septembrie, când vechiul club, organizat cu ONG cu autoritățile locale și județene ca fondatori, nu a mai putut primi bani publici ca urmare a unei decizii a Curții de Conturi. Unalt caz ajuns la BAT este cel al lui Derrick Low, din aceeași perioadă. Datoriile către cei patru se rezumă la peste 120.000 de euro.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu vechiul ONG în faliment, BAT a considerat că și SCM Timișoara e responsabilă, deoarece  a preluat locul vechii asociații în prima ligă și somează clubul să aducă lămuriri până în 22 mai, altfel, va dicta interdicție de transferuri internaționale, de joc în cupele europene și o amendă de 150.000 de franci elvețieni. Clubul dorește să apeleze la o cale de atac.

Pentru meciuri, Tudor Costescu așteaptă atitudine din al doilea meci de la București. ”Singurul lucru pe care l-am obținut la Steaua e că am întors dezavantajul terenului propriu. Și dacă am fi fost pe locul 4, și dacă eram pe locul 5, tot ar fi trebuit să câștigăm două meciuri acasă. Sigur că poate părea mai la îndemână. În general, evoluțiile noastre nu au depins de locul în care am jucat, dar dorința de a reuși în play-off este foarte mare. Cred că în primul meci din sezonul regulat am avut probleme cu ei pentru că am stat sub ”umbrela” rezultatelor din sezonul regulat. Mă bucur că ne-am schimbat atitudinea și sper să rămânem cu atitudinea din meciul doi și în continuare ținând cont de faptul că adversarul este unul redutabil. Cred eu că e cea mai completă echipă dinLiga Națională, cu jucători deosebiți, experimentați”, a declarat tehnicianul.

În primele meciuri, Steaua s-a impus cu 89-67, iar apoi, Timișoara a câștigat cu 74-69. ”Cred că putem fi mulțumiți de ceea ce am obținut la București. Am avut momente bune de joc,momente proaste. Per ansamblu putem fi mulțumiți. Acum avem două meciuri acasă, e o situație mai bună pentru noi. Dar acest lucru tot nu înseamnă nimic. Trebuie să luptăm, în fiecare secundă, în fiecare minut, pentru fiecare puncte. Trebuie să dăm totul și la final vom vedea unde vom fi. Va fi greu, în play-off e mereu mai greu ca în sezonul regulat. Cu siguranță Steaua nu se va da bătută, ca de altfel nici noi. Aștept același nivel de agresivitate ca la București”, a declarat Mladen Jeremic.

Primul joc începe miercuri la 19,15, și e televizat. Vineri se joacă de 19. Se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din cinci meciuri.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.