Joma - JSport.roJSport.ro

BC SCM Timișoara s-a impus cu 90-71 la primul meci amical din perioada de pregătire, cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad. Adversarul a jucat anul trecut în prima ligă sârbă, dar a fost în partea inferioară a ierarhiei, iar timișorenii au condus tot meciul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

BC SCM Timișoara a început cu Nikola Otasevic, Marko Cakarevic, Mladen Jeremic, Milos Komatina și Ionuț Drăgușin. Nu a jucat Adrian Diaz, din cauza unei probleme stomacale, dar au mai evoluat Octavian Popa-Calotă, Zoran Milencovici, căpitan, Georgian Păun, dar și timișorenii Mihai Ursan, Alexandru Albu, Andrei Ghiriș și arădeanul Cristian Mocrițchi, primiți cu aplauze de spectatori.

Pe sferturi, scorul a fost de 27-21, 20-14, 22-23, 21-13. Pe finalul sfertului trei, Vojvodina s-a apropiat de două ori la patru puncte, la scorul de 59-54, respectiv 62-58. Au marcat pentru Timișoara: Komatina, 18 puncte, Jeremic, 16 puncte, Popa-Calota, 14 puncte, Păun, 12 puncte, Drăgușin, 11 puncte,, Otasevic, 5 puncte, Cakarevic, 4 puncte. Novi Sad i-a avut ca cei mai buni marcatori pe Bjelica, 18 puncte, Brankovic, 11 puncte și Atanasov, 10 puncte.

Nenad Mandic a spus că a fost mulțumit după primul meci-test. ”Primul meci nu e niciodată ușor. Aveam picioarele încă încărcate, nu am jucat până acum cinci contra cinci la antrenamente. Am vrut să joc contra unei echipe ca Vojvodina, s-au antrenat toată vară, sunt tineri foarte buni, agresivi, îl au pe Bjelica, un jucător foarte bun. Aveam nevoie de un asemenea test. Cei tineri de la noi se antrenează foarte bine, dar sigur au nevoie de mai mult timp să fie gata pentru nivelul primei ligi românești. A fost primul joc, nici nu e indicat să fi acum la un nivel așa bun. Vom vorbi despre asta după turneul de la Timișoara, ultima verificare înaintea campionatului”, a declarat Mandic.

Octavian Popa-Calotă e de puține zile la echipă, după pregătirea cu echipa națională, dar spune că a învățat cât de cât deja schemele. ”Debutul a fost dificil. Se simt oboseala acumulată de la lotul național. Încerc să mă integrez cât mai repede, sunt fericit că sunt aici. M-au primit băieții cu brațele deschise. Cât de cât am învățat schemele, sunt de câteva zile venit, încerc să mă integrez. Încă mă simt foarte bine, dar în mare le-am învățat. Străinii sunt jucători de valoare clară, de aceea sunt aici. A fost un scouting bine făcut de antrenor. Sper să ne ajute fiecare în campionat, pentru că avem nevoie de toți. Aici m-am simțit dorit, am simțit și nevoie de o schimbare și cred că a fost cea mai bună alegere pentru mine și familia mea. Cei tineri sunt dornici de performanță, foarte muncitori, nu le văd decât un viitor strălucit”, a declarat conducătorul de joc.

BC SCM Timișoara va pleca în cantonament la Zlatibor, unde va juca alte patru amicale.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.