BC SCM Timișoara a pierdut cu CSM Steaua București în al patrulea meci, la scorul de 74-64, și astfel, calificarea în semifinale se va decide luni, la București. Fiecare echipă a pierdut câte un meci pe teren propriu, iar timișorenii au făcut o repriză secundă foarte slabă, după meciul bun de miercuri.

De altfel, bănățenii au intrat bine și în meciul al patrulea. Condusă, Steaua a egalat la 15 prin Lapornik, dar primul sfert s-a încheiat cu 25-20. Bucureștenii au început o cursă de urmărire reușit până la pauză, când s-a intrat cu 42-43. În repriză secundă, Timișoara a intrat slab și avantajul roș-albaștrilor a continuat să crească. După 30 deminute, scorul a fost 54-64, iar Diaz a avut patru faulturi. Steaua a fost cea mai care a pierdut un jucător până la final, pe Flowers, însă era prea târziu.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Komatina a fost cel mai bun marcator al Timișoarei,cu 15 puncte, urmat de Mijajlovic, cu 14, Popa-Calotă, cu 10, Jeremic și Burdgess, fiecare cu câte 6 puncte, Stevanovic, cu 4 puncte, Gheorghe, Diaz și Drăgușin, fiecare cu 3 puncte. Flowers a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 19 puncte.

Tudor Costescu spune că risipa mare de energie de miercuri și-a pus amprenta în jocul echipei sale. ”Felicitări adversarilor. Evident că azi au fost mult mai buni ca noi. Cred că noi am plătit tribut energiei cheltuite în primul meci. Ei au fost mult mai proaspeți, mai agresivi, mai preciși și evident că am meritat victorie. E foarte greu să jucăm cu asemenea procentaje la 2 puncte, la libere. Am avut destul de multe momente de lipsă de inspirație din atac, iar tensiunea și dorința de a câștiga meciul ne-a făcut să facem și greșeli în apărare. E o victorie meritată a Stelei. Dacă vorbeam acum zece zile, evident că nu eram favoriți în această serie. Lucrurile nu s-au schimbat. Trebuie să câștigăm un meci afară în continuare. Avem speranțe pentru meciul de la București.  Am avut seria în mână, dar din păcate, nu am putut duce până la capăt avantajul terenul propriu. Mai avem în continuare aceleași șanse ca la începutul seriei”,a precizat Costescu.

Jukka Toijala a spus că introducere în lot a lui Luka Lapornik a făcut diferența. ”Au fost patru bătălii foarte dure între aceste două echipe și mă aștept la fel în meciul cinci. Meciurile nu au semănat, acesta a fost diferit de precedentul. Ne făcusem o idee despre ce vrem să jucăm. Am fost cam stresați la început. Ne uitam să vedem ce s-a întâmplat. Cred că după 12 minute ei aveau 31 de puncte, iar apoi au mai dat doar 33. De aceea cred că cheia a fost la jocul nostru defensiv. Nu a fost estetic, dar nu ne-am dorit asta. E play-off și nimeni nu mai reține cum s-a câștigat un meci. Suntem fericiți că am dus meciul în București, dar știm că nu e  gata. L-am introdus pe Luka Lapornik în rotație, care nu a jucat în meciul precedent,a pătruns bine, a jucat bine în apărare. El i-a făcut pe Jeremic și Mijajlovic să obosească. L-am ținut foarte bine pe Jeremic”,a declarat antrenorul Stelei.

Meciul decisiv e luni la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.