Joma - JSport.roJSport.ro

Guvernul a binevoit să promită în anul care tocmai stă să se încheie două investiții majore în Timișoara, pentru sport: un stadion nou și o sală polivalentă de mare capacitate. Dacă pentru stadion nu s-a anunțat nici câștigătorul primei licitații, și oricum trebuie demolat și actualul ”Dan Păltinișanu”, pentru sala de mare capacitate, terenul este gol și liber de sarcini. Istoricul e însă cel puțin la fel de lung ca și procesul de finalizare al investiției.

Sala polivalentă a fost un ”vis” enunțat prima dată pe vremea când Carmen Tocală, fost președinte al Federației Române de Baschet, a devenit secretar de stat. Construcția urma să fie ridicată pentru anul 2015, când orașul de pe Bega a găzduit Campionatul European de Baschet feminin, mai precis, meciurile unei grupe. Guvernul nu a avut însă bani pentru o polivalentă de mare capacitate. Ulterior, PNL și PSD au început să se certe pentru locație. Dacă ”galbenii” din fruntea orașului doreau sala unde e și firesc, în oraș, lângă stadion, ”roșii” de la ”Județ” au propus o locație foarte nepotrivită și total inaccesibilă, la intrarea din comuna Giroc, așadar, nici măcar pe perimetrul Timișoarei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ani de zile, politicienii au făcut circ în acest sens. Până la urmă, Compania Națională de Investiții a ales locația logică și firească, lângă stadion, cu toată că la putere se afla încă PSD, ceea ce demonstrează încă o dată cât de puțin se pricepe Călin Dobra și echipa sa de sfătuitori la sport. Sala va fi ridicată din banii Companiei Naționale de Investiții, pe terenul pus la dispoziție gratuit de primărie. Deocamdată, totul e la stadiul de hârtii. Autoritățile locale au demolat tribuna de beton din complexul ”Adrian Stoicov”, iar astfel, chiar dacă pe teren se mai află porți și se mai antrenează copii, juridic, terenul a devenit liber de sarcini.

În decembrie, Nicolae Robu a declarat că în acest moment, se fac ridicările topo. Studiul de fezabilitate va fi făcut tot de CNI. Cel mai probabil, la fel ca pentru noul stadion, compania va organiza o licitație. Rămâne de văzut câte firme vor depune oferte și cât de mult va dura până va fi anunțat câștigătorul. La stadion, nici acum nu s-a anunțat firma câștigătoare din cele șase interesate să facă studiul de fezabilitate, după două luni de când s-au deschis ofertele depuse. Dacă haosul politic va continua în România, avem motive să credem că și aici lucrurile vor evolua ca melcul.

Altfel, oficial, se știe: sala, una ce va putea găzdui și spectacole de prima mână, nu va fi gata până în anul 2021. Nicolae Robu a declarat că e încrezător că, deși nu există nici proiect sau studiu de fezabilitate, lucrările la polivalentă de mare capacitate vor începe în anul 2020. Rămâne să vedem cât de acoperită de adevăr va fi afirmația! Ar fi chiar ”amuzant” ca noua sală mare să se termine înaintea sălii de 2500 de locuri, începută – ironia sorții – când Robu era rector al UPT!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.