Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara a pierdut semifiala Cupei României, la scorul de 88-71 cu U BT Cluj Napoca, la turneul Final Four din orașul de pe Someș. În urma acestui rezultat, s-a ”spart” seria celor două Cupe ale României câștigate de ”leii” din Banat la intervale de cinci ani, în 2010 și 2015.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În primul sfert, lucrurile au mers bine pentru Timișoara, care la un moment dat a preluat conducerea, după trei trițe reușite. În ultimele minute ale primului parțial însă, Clujul a preluat autoritar conducerea, cu un ”run” de 12 puncte, astfel că scorul sfertului a fost de 21-32. Dominarea gazdelor a continuat în sfertul al doilea destul de clar, și chiar dacă au fost aproape trei minute fără ca vreo formație să înscrie, la pauză s-a intrat cu diferența de 31-47, unde liniștitoare pentru U BT.

Timișoara a reușit să mai revină în sfertul trei, mai ales datorită aruncărilor de 3 puncte. După 27 de minute de joc, elevii lui Dragan Petricevic s-au apropiat la 50-55 de Cluj. Gazdele au reușit să revină la o diferență mai mare de două posesii, iar sfertul trei s-a terminat cu scorul de 56-68. În sfertul al patrulea, nu s-au mai putut petrece minuni pentru formația bănățeană.

Sherwood Brown a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 19 puncte, urmat de Komatina, cu 16, Franklin, cu 10, Lazar, cu 8, Pesakovic, cu 7, Dragoste, cu 5, Coconea, cu 3, Mirkovic, cu 2, și Gorgemans, cu 1 punct. Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator al Clujului, cu 15 puncte, și a fost declarat și omul meciului.

Dragan Petricevic a spus că echipa a dat maximul aproape tot meciul, în fața unui adversar net mai puternic. ”Am avut astăzi un meci cu echipa momentului. În acest moment, Universitatea Cluj este echipa ce are o formă de invidiat. Meciul pierdut de ei acasă cu Sibiul nu a fost în avantajul nostru, pentru că a crescut foarte mult ambiția jucătorilor echipei gazdă în vederea meciurilor din cupele europene de săptămâna trecută șia meciului nostru. Felicitări pentru calificare. Meritat. Consider că diferența de scor nu este care ne caracterizează jocul din acest meci. consider că am avut o atitudine foarte bună o bună parte din primul sfert, sferturile 3 și 4. Din păcate, echipa gazdă, care practică cel mai fizic joc din campionatul intern a reușit să profite de acest avantaj pe care îl oferă fizicul lor și au reușit să conducă aproape tot meciul. Am jucat cu mult curaj. Una peste alta, există foarte multe diferențe între noi și U BT”, a precizat Petricevic.

Managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu, spune că ar fi dorit totuși un joc mai bun al echipei timișorene. ”Am jucat cu cea mai bună echipă a României. Ne-am fi dorit să fim noi cei care vom juca finala de mâine, dar din păcate, am întâlnit o echipă foarte puternică astăzi, care a avut un joc agresiv, dar pe parcursul meciului au fost mai constanți decât noi și au reușit să ne învingă. Așteptam mai mult de la echipă, poate agresivitate mai multă, determinare mai mare. Din păcate, cum am fost și în ultima perioadă, parcă ne lipsește ceva, dar nu știu ce. Nu e vorba de bani, mă refer strict la jocul echipei. Forța sub panou, parcă nu ne mai intră nici aruncările de 3 puncte. Parcă nu mai suntem echipa aia de la final de 2019. Nu are ce să mă îngrijoreze, obiectivele noastre au fost calificarea în Top 6 și Final Four-ul Cupei României. Aveam mai multe așteptări de la echipă pentru că are mai mult potențial decât a arătat astăzi și în primele meciuri ale anului 2020”, a precizat Trițoiu.

Mihai Silvășan a spus că echipa sa s-a concentrat să nu îi lase pe timișoreni să arunce de la 3 puncte. ”În mare, cred că am controlat partida. Am fost concentrați încă de la început să nu-i lăsăm pe shooteri lor să marcheze cu ușurință de la 3. Din păcate, primul sfert nu ne-a prea ieșit. Brown în special a reușit trei aruncări de 3. După, am ridicat nivelul de agresivitate și am ajuns la cele 12-13 puncte diferență pe care le-am păstrat, evident, până la final. Ne doream, evident, această victorie”, a precizat Silvășan.

U BT Cluj va juca luni finala mare a Cupei României, cu CSM Oradea, care s-a impus cu 76-72 cu Dinamo. Sezonul intern se întrerupe până în martie, pe fondul programului echipei naționale.

Vom reveni cu declarații de după joc!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.