Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara a pierdut la Arad, cu FCC ICIM, la scorul de 93-80, după un meci în care arădencele au condus aproape în permanență. Față de partida din tur, relațiile de joc s-au închegat la formația de pe Mureș, care s-a reunit mult mai târziu ca trupa alb-violetă, iar acest lucru a făcut ca meciul din Sala Victoria să nu semene cu partida de campionat din Banat.

De altfel, Aradul a luat un avans bun din primul sfert, când s-a distanțat ușor la 20-11. mihai Coldea a trimis-o în teren pe Monika Brosovszky, iar arădeanca din echipa bănățeană a marcat ușor două coșuri, care au dus scorul la 20-18, iar primul sfert s-a terminat cu 22-20. În al doilea sfert însă, Timișoara nu a mai putut menține aceeași cadență, iar până la pauză, diferența a crescut la 44-33.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În sfertul al treilea, diferența a crescut și mai mult, până la 73-57. SCM Timișoara a avut momente mai bune de joc în sfertul patru, iar după trița lui Lloyd, care a dus scorul la 76-64, Bogdan Bulj a luat time-out. Ulterior, banca gazdelor nu a mai avut emoții, și victoria a venit lejer pe final, când Romina Filip a ieșit cu cinci greșeli personale.

Cea mai bună marcatoare a timișorencelor a fost Lloyd, cu 29 de puncte, urmată de Conwright, cu 18 puncte, Burdgess, cu 9 puncte, Brosovszky, cu 7 puncte, Stoiedin, cu 7 puncte, Kiiriienko, cu 7 puncte, și Filip, cu 3 puncte. Pentru Arad, cea mai bună marcatoare a fost Tavic, cu 27 de puncte, urmată de Hadzovic și Poole, fiecare cu 17 puncte.

Mihai Coldea a spus că forma demoment a arădencelor a făcut diferența și că restanțele salariale nu au afectat determinarea echipei sale până în prezent. ”Am avut momente mai bune, moemnte mai slabe. Echipa din Arad a prins o zi foarte bună, au procentaje foarte bune la aruncări. E greu să joci contra unei echipe care are asemenea procentaje. Desigur,și noi puteam să facem o treabă mai bună. Din păcate, asta a fost astăzi, nu-mi rămâne decât să felicit echipa din Arad pentru jocul prestat. Cred că victoria se datorează unei echipe, nu unui jucător. Tavic este o jucătoare extraordinară, le au și pe Poole, și pe Coker, jucătoare care au câștigat titluri în România și acest lucru se vede. În momentul în care aveam șansa să recuperăm, au marcat niște aruncări grele și așa s-a scris istoria jocului. Eu sunt de părere că nu banii joacă. Fetele joacă, își fac treaba, nu pot să am o nemulțumire legată de atitudine. Ele au încercat, au vrut. Din păcate, astăzi nu s-a putut mai mult”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Bogdan Bulj a punctat despre moralul foarte bun al elevelor sale, care i-au făcut cadou succesul în ajuns de Crăciun sârbesc. ”Le felicit pe fete, pentru un foarte bun joc colectiv. Fanii au venit să ne sprijine. Am jucat cu multă energie în apărare. chiar dacă am primit 80 de puncte, am jucta bine în apărare. Timișoara are o echipă bună, cu individualități la care este greu să te aperi. Le-am făcut să lupte pentru fiecare punct și asta ne-a adus victoria. Am jucat cu încredere și în atac, unde am avut mereu câte o pasă extra și am jucat bine colectiv. Am avut avantaj și la recuperări, ceea ce a contat mult în acest meci. Timișoara a luat jucătoare foarte bune și cu siguranță au pretenții la podium. Nouă ne-a crescut încrederea după victoriile din deplasare cu Brașov și Cluj”,a declarat tehnicianul Aradului.

Săptămâna viitoare Timișoara ar fi urmat să primească vizita celor deal Galați, echipă retrasă din Liga Națională. Următorul meci al bănățencelor va fi o deplasare la Alexandria, în jurul datei de 17 ianuarie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.