Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de baschet a SCM Timișoara are mari probleme din cauza datoriei de 150.000 de euro către jucătorii rămași neplătiți din 2015, când s-a sistat finanțarea BC Timișoara în urma unei decizii a Curții de Conturi. Concret, clubul riscă o amendă mare, deoarece nu s-au plătit banii din plățile eșalonate stabilite de FIBA, dar este și pericolul neînscrierii în campionat! FIBA a pus în vedere federației să clarifice situația!

Echipa are deja interdicție la transferuri internaționale, iar la 31 martie avea un prim termen de plată eșalonată a sumei de 150.000 de euro datorată jucătorilor Kyle Shiloh, Hristo Nikolov, Derrick Low și Nenad Milosevic. Clubul a obținut amânări pentru 30 aprilie, respectiv 20 mai, cu promisiunea că o firmă de construcții mare din oraș va achita datoria. Socoteala de acasă nu s-a mai potrivit cu cea din târg, iar suma a rămas neplătită. În civil, în 6 iunie, clubul are un recurs la instanțele din Timiș, pentru a anula decizia de punere în aplicare a sentinței sportive a Tribunalului Arbitral Baschetbalistic din Elveția, instanța care a impus clubului plata datoriei și ulterior, a dictat interdicția de transferuri internaționale. Data este importantă, deoarece înscrierile pentru viitoare ediție de campionat se termina la final de iunie!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În acest sens, reprezentantul legal al jucătorilor, Sabin Gherdan, transmite că clubul va primi o amendă de 25.000 de franci elvețieni. De asemenea, în Biroul federal se va lua în discuție situația clubului. ”Este pentru al doilea an consecutiv când suntem duși cu vorba de oficialii SCM Timisoara. Dacă anul trecut ne-au promis că îi vor aduce pe jucători înapoi la echipă, pentru sezonul 2018/2019, și le vor introduce în salariu datoriile dictate de BAT, anul acesta ne-au promis un sponsor care va prelua datoriile. Am fost de bună credință atât anul trecut cât și anul acesta și se pare că am făcut o greșeală pe care mi-o asum. În ceasul al 12-lea credeam că putem să fim corecți și să rezolvăm problemele cu omenie, dar m-am înselat pentru ultima oară. Anul trecut au reușit să se înscrie în campionat cu promisiunile neonorate, căci după ce FRB le-a dat drept de participare, au uitat că trebuie să-și respecte cuvântul. Anul acesta încearcă aceeași tactică. Ne-au promis în luna aprilie că un sponsor va prelua datoriile și va emite o scrisoare de garanție pentru suma neplătită. Nu au plătit nimic, iar sponsorul e de negăsit. L-am întrebat pe dl. Toanca când a vorbit ultima oară cu sponsorul și mi-a spus că nu a mai dat de el de la mijlocul lunii aprilie deși între timp îmi dădea garanții că se va plăti până pe 15 mai. Am realizat că povestea cu sponsorul e doar praf în ochi și că în realitate au câștigat timp”, precizează Gherdan.

Reprezentanții clubului spun că lucrează pentru a rezolva problema. ”Zilele acestea am întâlniri cu milionarii Timișoarei, pentru a stinge datoria din privat. Există și varianta stingerii datoriei din bani publici, dacă pierdem recursul din 6 iunie. Dacă vom câștiga, sancțiunile sportive rămân, iar regulamentul federației vorbește de înscrierea în ultima grupă valorică deci problema trebuie rezolvată. Noi deocamdată nu am primit nicio amendă la club. Avem poprire pe conturi de 3 luni de la executorul Florin Teregovan, plătim doar salarii, restul prin Trezorerie (n.r. a primăriei).  Președintele federației Horia Păun l-a sunat pe managerul Ilie Trițoiu”, ne-a declarat directorul SCM Timișoara, Radu Țoancă. Trițoiu spune că e normal ca la Biroul Federal de miercuri să se discute situația echipei. ”M-a sunat  Horia Păun, mi-a spus că va discuta și cu celelalte cluburi, să vadă ce părere au. I-am spus că mi se pare normal să fie așa”, ne-a declarat Trițoiu.

Amenzile FIBA se impută federației dacă clubul nu le achită. Ulterior, federația își poate recupera bani dând cluburile în judecată în civil. Sportiv, echipa joacă joi de la ora 12 cu BCM U Pitești pentru locul 5. Meciul se joacă la acea oră deoarece seara, Sala ”Constantin Jude” e ocupată cu spectacolul Harlem Globetrotters.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.