Joma - JSport.roJSport.ro

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc turneele finale ale Ligii Naționale de Baschet 3X3, competiție aflată la a doua ediție. În formațiile învingătoare la Târgu Jiu s-au aflat și Ancuța Stoenescu și Leo Filip. De asemenea, la meciul naționalei de baschet, de data aceasta, cel în cinci, sunt convocați trei jucători ce au legătură cu orașul de pe Bega.

La 39 de ani, Ancuța Stoenescu e neobosită. După un sezon jucat la CSM Târgoviște, timișoreanca a jucat în competiția de 3X3, pentru echipa Științei București, alături de Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Bianca Fota. Știința a câștigat toate meciurile. În faza grupelor, s-au impus cu U Cluj la scorul de 21-8 și de CSU Oradea cu 21-15. În primul meci eliminatoriu, echipa Ancuței a câștigat a câștigat cu 21-7 cu CSM Târgu Mureș, iar în semifinală, a trecut cu 15-5 de Rapid. În marea finală, Știința a învins ci 14-11 Agronomia București.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La masculin, Dinamo București este campioana. În componența echipei a fost și timișoreanul Leonard Filip, alături de Barîș Aktaș, Cezar Sandu și Andrei Grosu. În gruăe, ”câinii” cu trecut cu 21-11 de CSM Galați și 21-9 de CSU Sibiu, iar apoi, s-au impus cu 21-7 cu U BT Cluj Napoca. În semifinală, Dinamo a triumfat cu 21-17 în fața celor de la Athletic Constanța, iar în marea finală, au câștigat cu 17-15 cu CSU Pitești. SCM Timișoara a avut echipă la turneele de 3X3, dar nu s-au calificat la turneul final.

Clubul timișorean se poate lăuda că are doi jucători în lotul pentru primul meci al naționalei de seniori din nou campanie, de la Nicosia. Vulturii vor da piept cu Cipru în pre-calificările pentru eurobasket 2021. Tudor Costescu i-a convocat de la SCM Timișoara pe Mirel Dragoste și Bogdan Popa, ambii, transferați vara aceasta la echipa alb-violetă. Timișoreanul Alexandru Olah, care anul trecut a jucat în Belgia, e și el pe lista convocărilor. După meciul cu Cipru, urmează în 10 august un joc cu Slovacia, la Ploiești. În 17 august, în același oraș, e returul cu Cipru, iar în 21, România va juca la Bratislava.

foto: frbaschet.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.