Joma - JSport.roJSport.ro

De ieri, Dragan Petricevic a devenit și conducătorul secției de baschet din cadrul SCM Timișoara. Tehnicianul născut în Bosnia va continua să fie și antrenor, de altfel, pentru asta și are contract în continuare cu clubul de drept public al primăriei timișorene. Petricevic a explicat situația inedită și spune că a acceptat pentru că era nevoie de cineva care era deja în club.

Petricevic are contract de antrenor, cu un act adițional în care i se prevăd atribuții de director tehnic. ”Manager e așa un termen… Eu am atribuții de director tehnic, sunt în continuare antrenor, dar am semnat un act adițional la contract. Practic, de acum încolo voi avea mai multă muncă. Oricum, eu nu eram străin de ce se întâmplă în Timișoara, am avut și în perioada aceasta discuții cu jucătorii, să-i liniștesc, dacă nu își primeau salariile. Am acceptat tocmai pentru că era nevoie de cineva din club, care să cunoască situația. Dacă tot m-am stabilit în Timișoara, am considerat că trebuie să mă implic. Să fiu de atâta timp în Timișoara, în diverse forme ale acestui club…și să vină cineva din exterior manager…Mai ales în situația dificilă a încheierii acestui campionat și pentru startul viitorului sezon, care va fi la fel de dificil”, ne-a explicat Petricevic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nu am putut evita întrebarea dacă, în cazul în care competiția se va relua, managerul Petricevic îl va putea da afară pe…antrenorul Petricevic. „Sigur că dacă, o să-l dau afară imediat (n.r glumește). Eu atribuțiile de director tehnic le văd mai mult ca atribuții administrative. Nu am venit să dau afară pe cineva. Nici nu s-a pus problema aducerii altui antrenor. Directorul Vasile Rușeț mi-a dat asigurări că toți oamenii din secție vor rămâne. Acum se pune problema dacă ei nu vor mai dori sau dacă în viitorul, bugetul de la primăriei nu va avea de suferit. Eu nu am venit să dau oameni afară. Da, contractul este mai la sânge, nu putem depăși bugetul. Dar la secția de baschet nici până acum nu a fost risipă”, a precizat antrenorul-director tehnic.

Federația Română de Baschet va decide zilele viitoare dacă se va relua campionatul la finalul stării de urgență. Clubul a trimis deja răspuns la solicitarea federației despre situația jucătorilor, precum și la propunerea de întrerupere definitivă sau nu. Fostul manager, Ilie Trițoiu, a spus, la fel ca toți președinții, că ar fi mai bine să se oprească sezonul. Petricevic spune că ar vrea să se mai joace partide în următoarele luni, dar nu oricum. ”Așteptăm o decizie a Federației Române de Baschet. Eu personal mi-aș dori să se reia campionatul, dar depinde sub ce formă. Dacă se va depăși perioada contractuală e o problemă, pentru că nu avem bugetate aceste cheltuieli. Vom vedea, sperăm să se găsească o formă normală. Cred că niciun club în actualele condiții din România nu va primi un buget suplimentar”, spune Petricevic, care de câțiva ani buni are buletin de timișorean.

Ultimul antrenament al echipei a fost joia trecută. De azi, clubul a decis să lase jucătorii să plece acasă dacă vor, cu contractele încă în vigoare. ”Astăzi i-am anunțat pe jucători că dacă vor, pot pleca acasă. Până acum nu i-am lăsat pentru că nu știam ce urma să se întâmple, dar starea de urgență se va prelungi până în 16 aprilie. Probabil primii vor pleca sârbii, pentru că la ei restricțiile sunt mai dure ca la noi, nu se poate ieși din casă între orele 20-5. Urmează să vedem cum vor zbura americanii, îi sprijinim cu orice. Ei sunt în continuare jucătorii noștri, noi doar am sistat activitatea. Astăzi nu au avut probleme cu mâncarea, pentru că în continuare se poate cumpăra din restaurante la pachet”, a mai detaliat tehnicianul despre situația echipei.

În campionat, SCM Timișoara este pe locul 6.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.