Joma - JSport.roJSport.ro

Procesul cu foștii jucători din toamna lui 2015 care s-au adresat la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic din jurisdicția FIBA continua pentru secția de baschet a SCM Timișoara. Pe plan sportiv FIBA a trimis o notificare prin care impune clubului, considerat continuatoarea de drept a BC Timișoara, să plătească eșalonat datoriile. În civil, clubul așteaptă un Recurs la Tribunalul Timiș.

De la FIBA, SCM Timișoara are deja o sancțiune de interdicție la transferuri internaționale de câteva luni. Acum, forul cere clubului să plătească restanțele către jucătorii Nenad Milosevic, Hristo Nikolov, Kyle Shilloh și Derrick Low. Primii doi, sârb și bulgar, aveau salariile în euro, iar cei doi americani aveau contractele în dolari. În total, SCM Timișoara are de plătit anul acesta 50.040 de euro și 35.824 de dolari, conform unei decizii FIBA transmisă de reprezentantul legal al celor doi, Sabin Gherdan.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Practic, este vorba de cinci termene. Primul este 31 martie 2019, până la care clubul are de plătit 33.024 de euro și 21.500 de dolari. Ulterior, ar mai fi alte patru tranșe mai mici, în sume egale, cu termenele de 30 aprilie, 30 mai, 30 iunie și 30 iulie. Fiecare face referire la 5.504 de euro și 3.581 de dolari. În caz contrar, la data de 30 august, clubul poate fi amendat cu 25.000 de franci elvețieni. În viitor, clubul riscă și sancțiunea de interdicție de participare în cupele europene, dacă datoria nu se stinge.

De altfel, procesul se judecă și în civil, la Tribunalul Timiș, pentru ca decizia BAT, un tribunal de pe teritoriul Elveției, să devină executorie în România. Clubul SCM Timișoara a pierdut în prima instanță, iar acum urmează un Recurs, pentru care președintele secției Ilie Trițoiu spune că încă nu au primit termen. De asemenea, Trițoiu spune că decizia FIBA încă nu a fost trimisă și la club.

În plan sportiv, echipa joacă vineri de la ora 18 cu SCM U Craiova pe teren propriu, în runda a cincea a Grupei Roșii, într-un meci televizat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.