Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au pierdut ultimul meci din acest sezon, la scorul de 79-72 cu BCM U FC Argeș Pitești și astfel, au terminat sezonul pe locul 6. Meciul era decisiv pentru stabilirea clasamentului final, după ce anterior, fiecare echipă și-a câștigat meciul de pe teren propriu.

Partida a fost una echilibrată, abordată de gazde fără accidentații Vukosavljevic și Coconea. În primul sfert, ambele echipe au condus, iar scorul parțial a fost de 22-23. Rotația scurtă a început să fie o problemă pentru alb-violeți ulterior, deoarece au început acumularea faulturilor. Înainte de pauza mare, oaspeți s-au putut desprinde la 36-42 pe tabelă . După trecera la vestiare, Timișoara a revenit la conducere la 48-47 și scorul a rămas strâns până la final de sfert, încheiat cu 58-60. În ultimul sfert, de la gazde, au acumulat patru faulturi Komatina și Baciu, iar Randolph  l-a făcut și pe al cincilea. În aceste condiții, deși bănățeni erau în avantaj, Piteștiul a revenit și a obținut victoria.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Baciu a  fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 18 puncte, urmat de Brown, cu 16, Randolph, cu 11, Pesakovic și Komatina, câte 8 fiecare, Diculescu, 6 puncte, și Stojadinovic, cu 5. Fostul jucător al Timișoarei, Mladen Jeremic, a fost cel mai bun marcator al Piteștiului, cu 23 de puncte, urmat de Sturanovic, cu 16.

Antrenorul Cristian Bota a făcut și radiografia sezonului. ”S-a terminat un sezon foarte greu pentru noi, datorită faptului că nu am putut să facem extra-transferuri, au fost și ceva întârzieri salariale. Dar cu toate acestea, am fost foarte aproape de semifinale și Final Four-ul Cupei României. Felicitări echipei din Pitești, au câștigat pe merit, am fost dominați la toate capitolele. Au avut procentaje foarte bune de la 3 puncte, de la libere. Au jucat mult mai bine fazele de final, fazele importante. În schimb, noi am luat foarte multe decizii pripite, am forțat foarte mult de afară și nu ne-a intrat. Piteștiul a avut o rotație de nouă jucători, noi doar șapte din cauza accidentărilor, și asta s-a văzut pe final, când trebuia să fim mai lucizi și mai bine fizic. M-am simțit bine, a fost o onoare pentru mine să lucrez alături de acești băieți minunați. Din păcate, am încheiat pe locul 6, ne-am atins obiectivul, vom vedea ce va fi în continuare. Sper să se rezolve problemele administrative să putem continua tradiția baschetului din Timișoara. Sunt optimist în privința aceasta. Ar fi păcat după 33 de ani să se închidă ușa așa brusc”, a declarat tehnicianul, cu referire la datoria către foștii jucători.

Florin Nini a precizat că Grupa A ar fi mai săracă fără Timișoara. ”Este o victorie pe care ne-o doream. E un loc 5, chiar dacă părerile sunt împărțite dacă e important sau nu e important. Eu știu că în sport, orice competiție presupune participare. Orice loc în plus pe care îl ocupi într-un campionat este meritoriu pentru orice echipă, lucru pe care cu siguranță și Timișoara și l-a dorit. E un meci pe care l-am spsu băieților că trebuie să-l câștigăm pentru a arăta că avem respect pentru competiție, pentru noi, pentru club, pentru oraș, pentru tot ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. E un sezon care chiar dacă se termină cu cel mai bun rezultat al echipei din ultimii trei ani, nu e unul de care să fim pe deplin satisfăcuți, pentru că aveam potențial. Astăzi am fi vrut mai mult să jucăm sub panou. Nu am avut claritatea și nu am avut deciziile atât de bune încât să-l punem mai mult în valoare pe Sturanovic, care în continuare și-a făcut jocul eficient,. Însă astăzi am avut și un procentaj bun la 3 puncte. În ultimul meci aici am avut 18%, un procentaj care nici nu există din punctul meu de vedere. Astăzi a fost o alternanță din punct de vedere al punctelor date, chiar dacă au fost puncte mai multe de sub panou. Am reușit să marcăm și la semi-distanță și astăzi am reușit să facem ceea ce ne-am propus la începutul campionatului: să avem un joc de tranziție, și un astfel de joc avantajează o echipă ce are jucători ce pot alterna jocul de pătrundere cu aruncările de la semi-distanță. Astăzi consider că ritmul superior de joc ne-a făcut să fim în joc. Noi de cele mai multe ori am revenit pe momentele de tranziție și sigur că o circulație mai bună a mingii ne-a făcut să fim câștigători. Timișoara este un centru baschetbalistic care ani de zile s-a bătut pentru locuri fruntașe. Și în acest an consider că a avut evoluții extrem de bune. Să nu uităm că a câștigat în fața primelor șase echipe acasă. Dar sunt lucruri peste care putem sau nu putem să trecem. Ne vedem în fața unor situații care de multe ori nu depinde de noi. Timișoara merită ca centru baschetbalistic să meargă mai departe, însă din punct de vedere legislativ, sunt lucruri care trebuie rezolvate”, a precizat antrenorul Piteștiului.

Timișorenii au de plătit până la data 15 iunie cei 150.000 de euro restanți către Hristo Nikolov, Kyle Shilloh, Derrick Low și Nenad Milosevic.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.